Brutális kaják

Vörösboroscsülökragusóscobblerrel

Vörösboros csülökragu sós cobblerrel

Hozzávalók
A raguhoz
3 nagy ek
libazsír
1.2 kg
csontozott, kockára vágott csülökhús
3 közepes
sárgarépa
1 db
petrezselyemgyökér
4 gerezd
fokhagyma
2 ek
paradicsompüré
2 fej
nagyobb vöröshagyma
1 púpozott ek
liszt
2 dl
száraz vörösbor
3 dl
víz
1 ág
rozmaring (vagy szárított)
4 - 5 ág
kakukkfű (vagy szárított)
3 - 4 levél
zsálya
3 db
babérlevél
só, bors
A baconos-sajtos cobbler-hoz
50 dkg
sima liszt
20 dkg
hűtőhideg vaj
10 dkg
bacon apróra vágva és ropogósra pirítva
1 csomag
sütőpor
30 dkg
mascarpone
3 db
tojás
20 dkg
reszelt sajt
1 kis csokor
finomra vágott petrezselyem
só, bors

Elkészítés

A csülökraguhoz egy öntöttvas lábasban megolvasztjuk a zsír felét, felforrósítjuk és lepirítjuk benne a kockára vágott húst. Félretesszük, majd a lábasba újabb adag zsíron lepirítjuk a kis kockára vágott petrezselyemgyökeret és nagyobb darabokra vágott sárgarépát. Ha pirul, rádobjuk a megroppantott és durvára vágott fokhagymákat, és további 2 perc pirítás után rákanalazzuk a paradicsompürét. Elkeverjük és amikor rozsdabarnára változik a színe, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk-pirítjuk. Jöhet rá az előpirított csülökhús, amit liszttel meghintünk és átforgatjuk, hogy az is odapiruljon kicsit. Felöntjük borral és vízzel, majd gyors fűszerezés jön: só, bors, kakukkfű, zsálya, rozmaring és babérlevél. Átkeverjük, felforraljuk, lefedjük és 130 fokos sütőben 2,5 óra alatt készre pároljuk. Ha elkészült, kivesszük a sütőből és fedő nélkül hűlni hagyjuk 30 percet.

csulok_ragu.jpg

A cobblerhez a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a vajjal morzsás állagú keverékké dolgozzuk össze egy robotgépben, majd ehhez hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. A kész tésztából egy evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk és rápakoljuk a kicsit kihűlt csülökragura úgy, hogy a szaftos hús csak itt-ott látszódjon ki. 180 fokos sütőbe tesszük (most már fedő nélkül) és kb. 40 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük a cobblert.

csulok_ragu2.jpg

www.streetkitchen.hu

Ha igazán pasis, brutálisan lakomás, jó cuccos kajára vágytok ebben a hideg időjárásban, akkor ezt próbáljátok ki! Egy jó kis boros csülökragu, aminek a tetejére baconos-sajtos cobblereket ültettünk. Na, ez egy újabb recept, amit karácsony előtt/közben/után mindenképp ki kell próbálnotok! :D 

Hozzávalók

6 főre
A raguhoz
3 nagy ek
libazsír
1.2 kg
csontozott, kockára vágott csülökhús
3 közepes
sárgarépa
1 db
petrezselyemgyökér
4 gerezd
fokhagyma
2 ek
paradicsompüré
2 fej
nagyobb vöröshagyma
1 púpozott ek
liszt
2 dl
száraz vörösbor
3 dl
víz
1 ág
rozmaring (vagy szárított)
4 - 5 ág
kakukkfű (vagy szárított)
3 - 4 levél
zsálya
3 db
babérlevél
só, bors
A baconos-sajtos cobbler-hoz
50 dkg
sima liszt
20 dkg
hűtőhideg vaj
10 dkg
bacon apróra vágva és ropogósra pirítva
1 csomag
sütőpor
30 dkg
mascarpone
3 db
tojás
20 dkg
reszelt sajt
1 kis csokor
finomra vágott petrezselyem
só, bors

A csülökraguhoz egy öntöttvas lábasban megolvasztjuk a zsír felét, felforrósítjuk és lepirítjuk benne a kockára vágott húst. Félretesszük, majd a lábasba újabb adag zsíron lepirítjuk a kis kockára vágott petrezselyemgyökeret és nagyobb darabokra vágott sárgarépát. Ha pirul, rádobjuk a megroppantott és durvára vágott fokhagymákat, és további 2 perc pirítás után rákanalazzuk a paradicsompürét. Elkeverjük és amikor rozsdabarnára változik a színe, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk-pirítjuk. Jöhet rá az előpirított csülökhús, amit liszttel meghintünk és átforgatjuk, hogy az is odapiruljon kicsit. Felöntjük borral és vízzel, majd gyors fűszerezés jön: só, bors, kakukkfű, zsálya, rozmaring és babérlevél. Átkeverjük, felforraljuk, lefedjük és 130 fokos sütőben 2,5 óra alatt készre pároljuk. Ha elkészült, kivesszük a sütőből és fedő nélkül hűlni hagyjuk 30 percet.

csulok_ragu.jpg

A cobblerhez a lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a vajjal morzsás állagú keverékké dolgozzuk össze egy robotgépben, majd ehhez hozzáadjuk az összes többi hozzávalót. A kész tésztából egy evőkanállal nagy galuskákat szaggatunk és rápakoljuk a kicsit kihűlt csülökragura úgy, hogy a szaftos hús csak itt-ott látszódjon ki. 180 fokos sütőbe tesszük (most már fedő nélkül) és kb. 40 perc alatt aranyszínűre és ropogósra sütjük a cobblert.

csulok_ragu2.jpg

Ha tetszett a Vörösboros csülökragu sós cobblerrel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept