A krumplit héjastul mikróba dobjuk 10-12 percre, vagy hagyományos módon vízben megfőzzük. Megpucoljuk, karikára vagy nagy kockákra vágjuk, és félretesszük egy kicsit.
Közben egy serpenyőt szárazon jó forróra hevítünk, és a negyedbe vágott gombát só nélkül jól lepirítjuk, majd félretesszük. A serpenyőbe öntünk 3 evőkanál olajat, és a felaprított krumplit kis sóval, borssal szintén erősen lesütjük benne, majd ezt is félretesszük. Megint jöhet 2 evőkanál olaj, amin nagy lángon gyorsan megsütjük a brassóiszerű csíkokra vágott, sózott, borsozott húst, ezt is félrerakjuk (mehet rá a gombára addig).

A serpenyőben megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, rányomjuk a zúzott fokhagymát, rögtön hozzákanalazzuk a paradicsompürét, az egészet kicsit lepirítjuk, majd felöntjük a vörösborral. Erősen kiforraljuk belőle az alkoholt, közben kakukkfűvel és babérlevéllel fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk, végül hozzáöntjük az alaplevet/vizet is. Kis forralás után jöhet bele gomba és a hús, ismét sózzuk, borsozzuk, ha kell, majd a hideg vajat is hozzáadjuk több darabban, folyton mozgatva a serpenyőt, hogy szép mártást kapjunk. Végezetül beleforgatjuk a lesütött krumplit is, és tálalhatunk.