Saláták

Vöröslencse-saláta

Vöröslencse-saláta
Vöröslencse-saláta

Hozzávalók
250 g
vörös lencse
1 db
kígyóuborka
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
2 szál
angol zeller
1 csokor
menta
80 g
pörkölt földimogyoró
2 db
lime
2 ek
méz
4 ek
olívaolaj
bors
150 g
gomolya kecskesajt

Elkészítés
  1. A vörös lencsét 3 perc alatt bő, sós vízben megfőzzük, majd folyó hideg víz alatt egy szűrőben lehűtjük. Félretesszük lecsöpögni.

  2. A zöldségeket fél cm-es kockákra vágjuk, majd egy keverőtálba tesszük. A mentaleveleket és a mogyorót durvára vágjuk, majd mehetnek a keverőtálba. A lime-okat filézzük, azaz az egész lime-okat egy késsel meghámozzuk, majd anélkül, hogy elvágnánk, kivágjuk a húsukat a hártya közül. A színtiszta lime-húst kockázzuk, majd a levével együtt a keverékhez adjuk.

  3. Jöhet a tálba a lecsöpögtetett lencse, a méz, az olívaolaj, sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk a gomolya sajtot, majd finom mozdulatokkal összekeverjük.

www.streetkitchen.hu

Tápláló, mind ízeiben, mind látványában színes, friss és eltér a megszokott salátáktól. Nyugodt szívvel fogyaszthatjuk főételként is.

Ha unod a szokásos salátákat, de valami friss, tartalmas és különleges fogásra vágysz, akkor ez a vöröslencse-saláta lesz a kedvenced! A lime, a menta és a méz együtt friss, pikáns ízt adnak, a gomolya sajt és a mogyoró pedig selymes–ropogós kontrasztot hoz a tányérra. Tökéletes ebédre, vacsorára, vagy akár köretként egy grillfogás mellé is.

Hozzávalók

4 főre
250 g
vörös lencse
1 db
kígyóuborka
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
2 szál
angol zeller
1 csokor
menta
80 g
pörkölt földimogyoró
2 db
lime
2 ek
méz
4 ek
olívaolaj
bors
150 g
gomolya kecskesajt

Elkészítés

  1. A vörös lencsét 3 perc alatt bő, sós vízben megfőzzük, majd folyó hideg víz alatt egy szűrőben lehűtjük. Félretesszük lecsöpögni.

  2. A zöldségeket fél cm-es kockákra vágjuk, majd egy keverőtálba tesszük. A mentaleveleket és a mogyorót durvára vágjuk, majd mehetnek a keverőtálba. A lime-okat filézzük, azaz az egész lime-okat egy késsel meghámozzuk, majd anélkül, hogy elvágnánk, kivágjuk a húsukat a hártya közül. A színtiszta lime-húst kockázzuk, majd a levével együtt a keverékhez adjuk.

  3. Jöhet a tálba a lecsöpögtetett lencse, a méz, az olívaolaj, sózzuk, borsozzuk, belemorzsoljuk a gomolya sajtot, majd finom mozdulatokkal összekeverjük.

voroslencse-salata-2
Vöröslencse-saláta (Fotó: Street Kitchen)

Ez a vöröslencse-saláta egyszerre könnyed és laktató, tele van színekkel és textúrákkal. A citrusos öntet, a friss zöldségek és a sós sajt együtt igazán izgalmassá teszik, miközben a lencse gondoskodik róla, hogy főételként is megállja a helyét. Legyen ez a bizonyíték rá, hogy egy saláta is lehet főszereplő az asztalon.

A vöröslencse-saláta után jöhet még több lightos sali? Kapaszkojd, itt van még három!

Majonézes sültkarfiol-saláta

Görögdinnye-saláta fetával és magvakkal

Mángoldsaláta

Ha tetszett a vöröslencse-saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése