
A kész tésztát kinyújtjuk 5 mm vastagra és tapadásmentes sütőformába simiítjuk. Legalább fél órára a hűtőbe tesszük.
Közben elkészítjük a tölteléket: kevés vajon (1/2 ek) puhára pároljuk a finomra vágott póréhagymát és a citromfüvet.
Egy másik lábosban vizet forralunk és pér csepp citromlevet és 1 tk sót teszünk bele. Ebben puhára főzzük a megtisztított spárgafejeket. Leszűrjük és jeges vízben kihűtjük.

Egy keverőtálban kissé felverünk 3 egész tojást és egy tojás sárgáját. Hozzáadjuk a tejszínt, a fűszereket, a párolt hagymás keveréket, a spárgát, és a reszelt gruyere sajtot. Összekeverjük. Belemorzsoljuk a feta sajtot, összeforgatjuk a joghurttal és megszórjuk finomra aprított petrezselyemmel. Összekeverjük és a lehűtött tésztára öntjük a tölteléket. 205 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.




-SDJH-x.webp)