Hirdetés

Whiskey-s sóskaramell-krém

Hozzávalók

Hozzávalók
4
db 160 ml-es üveghez
300 g cukor
150 ml tejszín
350 g vaj
80 ml whiskey
2 csipet só
Hirdetés

Whiskey-s sóskaramell-krém

Hihetetlen, de lassan itt a karácsony, és ezzel egyidejűleg el is lehet kezdeni a karácsonyi ehető ajándékok gyártását. Ezt a karamellkrémet nálunk valaki csak úgy magában ette, ami elég brutál. Krémek alapjaként nagyon jól használható, összetapaszthatóak vele a kekszek, de akár kávét is tudtok vele édesíteni.
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
db 160 ml-es üveghez
300 g cukor
150 ml tejszín
350 g vaj
80 ml whiskey
2 csipet só

A cukrot karamellizáljuk, felöntjük apránként a tejszínnel, majd folyamatos keverés mellett beledobáljuk a kockákra vágott vajat is, majd hozzáadjuk a whiskey-t és a sót. Homogénre keverjük, megvárjuk amíg újra felolvadnak a karamelldarabok, vajdarabok is. Majd kis üvegekbe töltjük. Hűtőbe rakjuk és hagyjuk, hogy lágyabb, krémszerűvé dermedjen.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások