A fűszerkeveréket összekeverjük. A húst bedörzsöljük a mustárral, majd a fűszerkeverékkel megszórva alaposan átmasszírozzuk. A whiskyt elkeverjük a bbq szósszal. A csirkéket 120 fokon 4 órán át sütjük a grillsütőben parázson, füstölőfával, lefedve, indirekt hőn (a rács és a tűztér közé követ teszünk, rá pedig a sörös-vizes zöld fűszeres párásító tálcát). Ha nincs ilyen füstölőtök/grillsütőtök, akkor a sütőben is megcsinálhatjátok, csak annyi a dolgotok, hogy a sót füstölt sóra cserélitek, és tesztek egy kis folyékony füstöt a mustárba. 2 óra letelte után a combokat átkenjük a whiskys bbq szósszal, és ezt 20-30 percenként megismételjük.

Amint letelt az összesen 4 óra, és megsültek a csirkék, kivesszük, pihentetjük 20 percet, majd egy villával vagy a kezünkkel leszedjük a húst a csontról, és széttépkedjük. Ha szeretnénk, egy kevés bbq szószt, és a tálcából visszamaradt, leredukált, átszűrt, zöld fűszeres-sörös levet is hozzáadhatjuk, de nem feltétlen szükséges.
A panini kenyereket félbevágjuk, megkenjük a vajjal, és aranybarnára pirítjuk a grillen vagy serpenyőben. Teszünk rá a felszeletelt kovászos uborkából, a savanyú káposztából és a tépett csirkéből, megszórjuk a sajttal, ráhelyezzük a tetejét, és az egészet betoljuk.
