Szendvics

Whiskys-barbecue-stépettcsirkésszendvics

Whiskys-barbecue-s tépett csirkés szendvics

Hozzávalók
1 - 2 ek
vaj
6 db
csirkecomb
200 - 300 ml
40 ml
whisky
6 db
panini
3 - 4 db
kovászos uborka
200 g
savanyú káposzta
200 g
vörös cheddar
A zöld fűszeres párásító tálcához
300 ml
sör
200 ml
víz
1 kis csokor
kakukkfű
1 kis csokor
zsálya
1 kis csokor
oregánó
1 kis csokor
rozmaring
A rubhoz
0.5 ek
római kömény
0.5 ek
őrölt koriander
0.5 ek
barna cukor
0.5 ek
nagy szemű só
1 púpozott tk
füstölt paprika
0.5 tk
fokhagymapor
0.5 tk
vöröshagymapor
0.5 tk
chilipehely
0.5 tk
kurkuma
0.5 tk
tört bors
0.25 tk
őrölt kardamom
1 - 1.5 ek
mustár

Elkészítés

A fűszerkeveréket összekeverjük. A húst bedörzsöljük a mustárral, majd a fűszerkeverékkel megszórva alaposan átmasszírozzuk. A whiskyt elkeverjük a bbq szósszal. A csirkéket 120 fokon 4 órán át sütjük a grillsütőben parázson, füstölőfával, lefedve, indirekt hőn (a rács és a tűztér közé követ teszünk, rá pedig a sörös-vizes zöld fűszeres párásító tálcát). Ha nincs ilyen füstölőtök/grillsütőtök, akkor a sütőben is megcsinálhatjátok, csak annyi a dolgotok, hogy a sót füstölt sóra cserélitek, és tesztek egy kis folyékony füstöt a mustárba. 2 óra letelte után a combokat átkenjük a whiskys bbq szósszal, és ezt 20-30 percenként megismételjük.

Whiskys-barbecue-s tépett csirkés szendvics

Amint letelt az összesen 4 óra, és megsültek a csirkék, kivesszük, pihentetjük 20 percet, majd egy villával vagy a kezünkkel leszedjük a húst a csontról, és széttépkedjük. Ha szeretnénk, egy kevés bbq szószt, és a tálcából visszamaradt, leredukált, átszűrt, zöld fűszeres-sörös levet is hozzáadhatjuk, de nem feltétlen szükséges.

A panini kenyereket félbevágjuk, megkenjük a vajjal, és aranybarnára pirítjuk a grillen vagy serpenyőben. Teszünk rá a felszeletelt kovászos uborkából, a savanyú káposztából és a tépett csirkéből, megszórjuk a sajttal, ráhelyezzük a tetejét, és az egészet betoljuk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A barbecue-zás a világ egyik legjobb programja annak, aki imádja a gasztronómiát. Alapelve a „Low and Slow”, tehát alacsony hőfokon, lassan történő sütés. Esetenként akár 12 órán át is, de én most egy 4 órán át sült/füstölt tépett csirkén mutatom meg, hogy milyen brutál szendvicset pattinthattok belőle. Ha nincs ehhez szükséges füstölő grilletek, akkor csináljátok meg sütőben, csak cseréljétek ki a sót füstölt sóra és tegyetek a mustárhoz kevés folyékony füstöt. Nyilván nem teljesen ugyanaz lesz a végeredmény, de ezzel tudjátok valamennyire helyettesíteni.

Hozzávalók

6 szendvicshez
1 - 2 ek
vaj
6 db
csirkecomb
200 - 300 ml
40 ml
whisky
6 db
panini
3 - 4 db
kovászos uborka
200 g
savanyú káposzta
200 g
vörös cheddar
A zöld fűszeres párásító tálcához
300 ml
sör
200 ml
víz
1 kis csokor
kakukkfű
1 kis csokor
zsálya
1 kis csokor
oregánó
1 kis csokor
rozmaring
A rubhoz
0.5 ek
római kömény
0.5 ek
őrölt koriander
0.5 ek
barna cukor
0.5 ek
nagy szemű só
1 púpozott tk
füstölt paprika
0.5 tk
fokhagymapor
0.5 tk
vöröshagymapor
0.5 tk
chilipehely
0.5 tk
kurkuma
0.5 tk
tört bors
0.25 tk
őrölt kardamom
1 - 1.5 ek
mustár

A fűszerkeveréket összekeverjük. A húst bedörzsöljük a mustárral, majd a fűszerkeverékkel megszórva alaposan átmasszírozzuk. A whiskyt elkeverjük a bbq szósszal. A csirkéket 120 fokon 4 órán át sütjük a grillsütőben parázson, füstölőfával, lefedve, indirekt hőn (a rács és a tűztér közé követ teszünk, rá pedig a sörös-vizes zöld fűszeres párásító tálcát). Ha nincs ilyen füstölőtök/grillsütőtök, akkor a sütőben is megcsinálhatjátok, csak annyi a dolgotok, hogy a sót füstölt sóra cserélitek, és tesztek egy kis folyékony füstöt a mustárba. 2 óra letelte után a combokat átkenjük a whiskys bbq szósszal, és ezt 20-30 percenként megismételjük.

Whiskys-barbecue-s tépett csirkés szendvics

Amint letelt az összesen 4 óra, és megsültek a csirkék, kivesszük, pihentetjük 20 percet, majd egy villával vagy a kezünkkel leszedjük a húst a csontról, és széttépkedjük. Ha szeretnénk, egy kevés bbq szószt, és a tálcából visszamaradt, leredukált, átszűrt, zöld fűszeres-sörös levet is hozzáadhatjuk, de nem feltétlen szükséges.

A panini kenyereket félbevágjuk, megkenjük a vajjal, és aranybarnára pirítjuk a grillen vagy serpenyőben. Teszünk rá a felszeletelt kovászos uborkából, a savanyú káposztából és a tépett csirkéből, megszórjuk a sajttal, ráhelyezzük a tetejét, és az egészet betoljuk.

Ha tetszett a Whiskys-barbecue-s tépett csirkés szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept