Green kitchen

Zabospulykamellfasírtcéklástzatzikiveléstökmaggal

Zabos pulykamellfasírt céklás tzatzikivel és tökmaggal

Hozzávalók
1 kg
darált pulykamell
2 tk
fokhagymapor
2 tk
pirospaprika
1.5 tk
őrölt kömény
3 - 5 ág
rozmaring
5 - 8 ág
kakukkfű
1 kis csokor
petrezselyem
só, bors
1 db
tojás
30 g
zabpehely
A tetejére
olívaolaj
10 - 15 g
zabpehely
1 marék
pirított tökmag
(díszítésnek)
A tzatzikihez
2 szál
kígyóuborka
só, bors
2 db
főtt cékla
1 - 2 gerezd
fokhagyma
400 g
görög joghurt
2 - 3 ek
olívaolaj
1 kis csokor
koriander

Elkészítés

A fasírthoz a zöldfűszereket finomra aprítjuk, majd minden alapanyagot alaposan összedolgozunk egy keverőtálban. A pulykás masszánkból rudat formálunk, megkenjük egy kevés olívaolajjal és megszórjuk a tetejét zabpehellyel. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 190 fokra előmelegített sütőben 35-45 perc alatt készre sütjük.

A tzatzikihez a kígyóuborkát lereszeljük, besózzuk, és egy szűrőben hagyjuk kifolyni a levét, majd a maradékot kézzel kinyomkodjuk. Belenyomjuk a fokhagymát, alaposan megborsozzuk, és összekeverjük a joghurttal, olívaolajjal és finomra aprított korianderrel. A főtt céklákat kb. 4-5 mm-es csíkokra vágjuk, majd az uborkához adjuk. 

zabos pulykamellfasírt
Zabos pulykamellfasírt céklás tzatzikivel

A tökmagot egy tapadásmentes száraz serpenyőben, közepes-magas hőmérsékleten addig pirítjuk, amíg fel nem puffadtak és ropogósak nem lettek. A fasírtot a tzatzikivel tálaljuk, és megszórjuk egy kevés tökmaggal.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ez az étel tökéletesen beilleszthető diétába és edzéstervbe, hiszen alacsony szénhidrát- és magas fehérjetartalommal bír. Ha a ti edzéstervetekhez még több szénhidrát kéne, akkor nyugodtan dobjatok bele egy kis bulgurt vagy éppen kuszkuszt, nem fogja elrontani.

Hozzávalók

4 - 5 főre
1 kg
darált pulykamell
2 tk
fokhagymapor
2 tk
pirospaprika
1.5 tk
őrölt kömény
3 - 5 ág
rozmaring
5 - 8 ág
kakukkfű
1 kis csokor
petrezselyem
só, bors
1 db
tojás
30 g
zabpehely
A tetejére
olívaolaj
10 - 15 g
zabpehely
1 marék
pirított tökmag
(díszítésnek)
A tzatzikihez
2 szál
kígyóuborka
só, bors
2 db
főtt cékla
1 - 2 gerezd
fokhagyma
400 g
görög joghurt
2 - 3 ek
olívaolaj
1 kis csokor
koriander

A fasírthoz a zöldfűszereket finomra aprítjuk, majd minden alapanyagot alaposan összedolgozunk egy keverőtálban. A pulykás masszánkból rudat formálunk, megkenjük egy kevés olívaolajjal és megszórjuk a tetejét zabpehellyel. Egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, és 190 fokra előmelegített sütőben 35-45 perc alatt készre sütjük.

A tzatzikihez a kígyóuborkát lereszeljük, besózzuk, és egy szűrőben hagyjuk kifolyni a levét, majd a maradékot kézzel kinyomkodjuk. Belenyomjuk a fokhagymát, alaposan megborsozzuk, és összekeverjük a joghurttal, olívaolajjal és finomra aprított korianderrel. A főtt céklákat kb. 4-5 mm-es csíkokra vágjuk, majd az uborkához adjuk. 

zabos pulykamellfasírt
Zabos pulykamellfasírt céklás tzatzikivel

A tökmagot egy tapadásmentes száraz serpenyőben, közepes-magas hőmérsékleten addig pirítjuk, amíg fel nem puffadtak és ropogósak nem lettek. A fasírtot a tzatzikivel tálaljuk, és megszórjuk egy kevés tökmaggal.

Ha tetszett a Zabos pulykamellfasírt céklás tzatzikivel és tökmaggal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept