Green kitchen

Zabpelyheszöldborsófasírt

Zabpelyhes zöldborsófasírt

Hozzávalók
só, bors
400 g
fagyasztott zöldborsó
0.5 csokor
bazsalikom
3 gerezd
fokhagyma
120 g
apró szemű zabpehely
40 g
finomliszt
4 ek
étolaj

Elkészítés

A zabpelyhes zöldborsófasírt elkészítéséhez a fagyasztott zöldborsót leforrázzuk, majd hagyjuk állni a forró vízben kb. 5 percig. Ezután leszűrjük és egy aprítógépbe dobjuk a bazsalikommal és fokhagymagerezdekkel együtt. Darabosra turmixoljuk, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és a lisztet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Alaposan elkeverjük, majd egy vízbe mártott fagyiskanállal sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk a fasírtokat, egymástól kb. háromujjnyira. 

Nedves kézzel lelapítjuk őket kör alakúra, majd lekenjük őket a fele adag olajjal és 15 percre betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe. Ha letelt az idő, kivesszük, várunk 5 percet, majd óvatosan alányúlunk lapáttal és megfordítjuk őket. A másik oldalukat is lekenjük a maradék olajjal, majd visszadobjuk még 15 percre a sütőbe.

zabpelyhes-zoldborsofasirt
Zabpelyhes zöldborsófasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 12 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Vegán recepteket keresel? Próbáld ki a zabpelyhes zöldborsófasírt után ezeket is!

Vegán pásztorpite

Vegán eperfagyi

Falafeles vegán shawarma

www.streetkitchen.hu

Olcsó, megúszós, friss, zöld és még vegán is – szerintem ez a fasírt maga az aduász. Pakolhatod burgerbe, szendóba, főzelék mellé vagy wrapbe is. Eheted magában, kencékbe mártogatva, sőt utazásra is elpakolhatod!

Hozzávalók

12 darabhoz
só, bors
400 g
fagyasztott zöldborsó
0.5 csokor
bazsalikom
3 gerezd
fokhagyma
120 g
apró szemű zabpehely
40 g
finomliszt
4 ek
étolaj

A zabpelyhes zöldborsófasírt elkészítéséhez a fagyasztott zöldborsót leforrázzuk, majd hagyjuk állni a forró vízben kb. 5 percig. Ezután leszűrjük és egy aprítógépbe dobjuk a bazsalikommal és fokhagymagerezdekkel együtt. Darabosra turmixoljuk, majd hozzáadjuk a zabpelyhet és a lisztet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Alaposan elkeverjük, majd egy vízbe mártott fagyiskanállal sütőpapírral bélelt tepsire adagoljuk a fasírtokat, egymástól kb. háromujjnyira. 

Nedves kézzel lelapítjuk őket kör alakúra, majd lekenjük őket a fele adag olajjal és 15 percre betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe. Ha letelt az idő, kivesszük, várunk 5 percet, majd óvatosan alányúlunk lapáttal és megfordítjuk őket. A másik oldalukat is lekenjük a maradék olajjal, majd visszadobjuk még 15 percre a sütőbe.

zabpelyhes-zoldborsofasirt
Zabpelyhes zöldborsófasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 12 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Vegán recepteket keresel? Próbáld ki a zabpelyhes zöldborsófasírt után ezeket is!

Vegán pásztorpite

Vegán eperfagyi

Falafeles vegán shawarma

Ha tetszett a zabpelyhes zöldborsófasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése