Szendvics

Zé-féleCubanoszendvics

Zé-féle Cubano szendvics

Hozzávalók
A sült karajhoz:
1 kg
sertéskaraj egészben
só, bors
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
0.5 fej
paradicsom
3 - 4 db
babérlevél
100 ml
víz
200 ml
fehérbor
1 ek
paradicsompüré
1 tk
pirospaprika
1 tk
1 tk
morzsolt majoranna
1 tk
fokhagymapor
A mártáshoz
5 ek
barbecue szósz
1 tk
narancslekvár
worcestershire szósz
1 mk
fokhagymapor
1 csipet
szárított oregánó
0.5 db
narancs kifacsart leve
só, bors
Az összeszereléshez:
bagett
vaj
angol mustár
sonka
csemegeuborka
sajt

Elkészítés
Az egész sertéskarajt jó alaposan sózzuk, borsozzuk, közben felhevítünk egy serpenyőt amiben előpirítjuk a hús minden oldalát. Ha szép kérget kapott a hús, egy sütőedénybe/tepsire ültetjük, aláöntjük a vizet és a fehérbort, köré szórjuk a durvára vágott hagymát, a cikkekre vágott paradicsomot és a babérleveleket. Lefedjük alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük. 1 óra elteltével kivesszük a húst, megkenjük a paradicsompürével és fűszerezzük pirospaprikával , oregánóval , majorannával, fokhagymaporral, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 15 percre visszarakjuk sülni, már fólia nélkül. Ha kész, félretesszük a húst pihentetni. Miután kihűlt, vékonyan felszeleteljük.
Közben a mártáshoz összekeverjük a hozzávalókat egy kis tálban.A bagetteket elfelezzük és forró serpenyőben lepirítjuk a vágott felüket. Jöhet az összeszerelés: a felezett bagetteket megkenjünk vajjal, a tetejét (belülről) angol mustárral is, ezután rétegezzük a szendvicset: sonka, a vékonyra szelt sült karaj, a mártás, felszeletelt csemege uborka, sajtszeletek. Végül az összeállított szendvicseket lepirítjuk a serpenyőben, közben aládobunk egy darabka vajat, hogy kívülről még ropogósabbra süljön. A maradék húst használjátok fel tetszőlegesen vagy vegyetek még pár bagettet és készítsetek rengeteg Cubano-t!

www.streetkitchen.hu

A méltán híres Cubano szendvics sült karajjal és a saját titkos szószunkkal. Mindenképpen próbáljátok ki, nem fogtok csalódni!

Hozzávalók

2 főre
A sült karajhoz:
1 kg
sertéskaraj egészben
só, bors
olívaolaj
1 fej
vöröshagyma
0.5 fej
paradicsom
3 - 4 db
babérlevél
100 ml
víz
200 ml
fehérbor
1 ek
paradicsompüré
1 tk
pirospaprika
1 tk
1 tk
morzsolt majoranna
1 tk
fokhagymapor
A mártáshoz
5 ek
barbecue szósz
1 tk
narancslekvár
worcestershire szósz
1 mk
fokhagymapor
1 csipet
szárított oregánó
0.5 db
narancs kifacsart leve
só, bors
Az összeszereléshez:
bagett
vaj
angol mustár
sonka
csemegeuborka
sajt
Az egész sertéskarajt jó alaposan sózzuk, borsozzuk, közben felhevítünk egy serpenyőt amiben előpirítjuk a hús minden oldalát. Ha szép kérget kapott a hús, egy sütőedénybe/tepsire ültetjük, aláöntjük a vizet és a fehérbort, köré szórjuk a durvára vágott hagymát, a cikkekre vágott paradicsomot és a babérleveleket. Lefedjük alufóliával és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órán keresztül sütjük. 1 óra elteltével kivesszük a húst, megkenjük a paradicsompürével és fűszerezzük pirospaprikával , oregánóval , majorannával, fokhagymaporral, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és 15 percre visszarakjuk sülni, már fólia nélkül. Ha kész, félretesszük a húst pihentetni. Miután kihűlt, vékonyan felszeleteljük.
Közben a mártáshoz összekeverjük a hozzávalókat egy kis tálban.A bagetteket elfelezzük és forró serpenyőben lepirítjuk a vágott felüket. Jöhet az összeszerelés: a felezett bagetteket megkenjünk vajjal, a tetejét (belülről) angol mustárral is, ezután rétegezzük a szendvicset: sonka, a vékonyra szelt sült karaj, a mártás, felszeletelt csemege uborka, sajtszeletek. Végül az összeállított szendvicseket lepirítjuk a serpenyőben, közben aládobunk egy darabka vajat, hogy kívülről még ropogósabbra süljön. A maradék húst használjátok fel tetszőlegesen vagy vegyetek még pár bagettet és készítsetek rengeteg Cubano-t!

Ha tetszett a Zé-féle Cubano szendvics receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept