Halételek

Zé-félefish'n'chips

Zé-féle fish 'n' chips

Hozzávalók
4 - 6 szelet
tőkehalfilé
100 g
liszt
100 g
étkezési keményítő
só, bors
6 g
sütőpor (fél csomag)
250 ml
A krumplihoz
3 db
c típusú, sütni való burgonya
A mártogatóshoz
1 db
főtt tojás
1 tk
mustár
100 ml
olaj
víz
só, bors
0.25 fej
hagyma
1 db
kis csemegeuborka
1 - 2 szem
kapribogyó
friss kapor, tárkony és petrezselyem

Elkészítés
A tempurához a lisztet és az étkezési keményítőt összekeverjük, majd sózzuk és hozzáadjuk a sütőport. A sört fokozatosan adagolva, kézi habverővel gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük, majd hűtőbe tesszük, hogy jó hideg legyen. (Ha sietnünk kell, jégkockával is nyugodtan lehűthetjük.) Amíg hűl a cucc, összedobjuk a chipset: a burgonyákat jól megmossuk, majd hámozatlanul vékony szeletekre vágjuk őket. Olajat hevítünk egy serpenyőben, majd amikor kellően forró, beledobjuk a krumplikat. Pár perc alatt készre sülnek, majd ha aranybarna színt kaptak, egy itatóspapírral bélelt tányérra szedjük őket. Ezután egy rácsos tepsire pakoljuk az elősütött krumplit és előmelegített 150 fokos sütőben pár perc alatt tökéletesen ropogósra sütjük.
A halszeleteket egy papírtörlő segítségével szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk és kisebb darabokra vágjuk őket. A halakat belemártjuk (az időközben lehűlt) tempura tésztába, aztán ezek is repülhetnek az olajba, ahol pár perc alatt készre sülnek. Már csak a mártás van hátra. Ehhez a főtt tojás sárgáját kikaparjuk és a mustárral elkeverjük. Mehet rá pár csepp olaj, majd fokozatosan kevergetve hozzáadjuk az összeset, amíg szép krémes állaga nem lesz. Végül mehet bele egy kis víz, sózzuk, borsozzuk. A tojásfehérjét apró darabokra vágjuk és ezt is hozzákeverjük. Apróra vágjuk a hagymát,a csemegeubit és a kapribogyót, majd a friss fűszereket is és ezeket is hozzákeverjük a többihez.

www.streetkitchen.hu

Íme egy recept amiben minden elem iszonyatosan ropogós! Jó nem, minden, csak aminek annak kell lennie! :D A hal bundája és a chips nagyot roppan, a mellé összedobott mártogatós pedig annyira finom, hogy alig akartuk elárulni a receptjét.

Hozzávalók

2 főre
4 - 6 szelet
tőkehalfilé
100 g
liszt
100 g
étkezési keményítő
só, bors
6 g
sütőpor (fél csomag)
250 ml
A krumplihoz
3 db
c típusú, sütni való burgonya
A mártogatóshoz
1 db
főtt tojás
1 tk
mustár
100 ml
olaj
víz
só, bors
0.25 fej
hagyma
1 db
kis csemegeuborka
1 - 2 szem
kapribogyó
friss kapor, tárkony és petrezselyem
A tempurához a lisztet és az étkezési keményítőt összekeverjük, majd sózzuk és hozzáadjuk a sütőport. A sört fokozatosan adagolva, kézi habverővel gyors mozdulatokkal csomómentesre keverjük, majd hűtőbe tesszük, hogy jó hideg legyen. (Ha sietnünk kell, jégkockával is nyugodtan lehűthetjük.) Amíg hűl a cucc, összedobjuk a chipset: a burgonyákat jól megmossuk, majd hámozatlanul vékony szeletekre vágjuk őket. Olajat hevítünk egy serpenyőben, majd amikor kellően forró, beledobjuk a krumplikat. Pár perc alatt készre sülnek, majd ha aranybarna színt kaptak, egy itatóspapírral bélelt tányérra szedjük őket. Ezután egy rácsos tepsire pakoljuk az elősütött krumplit és előmelegített 150 fokos sütőben pár perc alatt tökéletesen ropogósra sütjük.
A halszeleteket egy papírtörlő segítségével szárazra töröljük, majd sózzuk, borsozzuk és kisebb darabokra vágjuk őket. A halakat belemártjuk (az időközben lehűlt) tempura tésztába, aztán ezek is repülhetnek az olajba, ahol pár perc alatt készre sülnek. Már csak a mártás van hátra. Ehhez a főtt tojás sárgáját kikaparjuk és a mustárral elkeverjük. Mehet rá pár csepp olaj, majd fokozatosan kevergetve hozzáadjuk az összeset, amíg szép krémes állaga nem lesz. Végül mehet bele egy kis víz, sózzuk, borsozzuk. A tojásfehérjét apró darabokra vágjuk és ezt is hozzákeverjük. Apróra vágjuk a hagymát,a csemegeubit és a kapribogyót, majd a friss fűszereket is és ezeket is hozzákeverjük a többihez.

Ha tetszett a Zé-féle fish 'n' chips receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept