Húsvéti sütemények

Zé-félerépatorta-pohárkrém

Zé-féle répatorta-pohárkrém

Hozzávalók
A pálinkás mazsolához
50 g
mazsola
30 ml
szőlőpálinka
30 ml
víz
A répatortához
125 g
barna cukor
2 db
tojás
125 ml
étolaj + a tepsi kikenéséhez
135 g
finomliszt + a tepsi kibéleléséhez
1 csipet
5 g
sütőpor
1 tk
vaníliás cukor
1 tk
fahéj
1 mk
szegfűszeg
1 mk
szerecsendió
150 g
sárgarépa
60 g
mandula
A túrókrémhez
750 g
krémtúró
0.5 db
citrom reszelt héja
4 ek
porcukor
1 tk
vaníliaaroma
1 csomag
habfixáló
300 ml
habtejszín

Elkészítés

A répatorta-pohárkrém első lépése, hogy a mazsolát beáztatjuk a pálinka és víz keverékébe, és hagyjuk állni, míg elkészítjük a többi elemet. 

A cukrot, a tojásokat és az olajat egy robotgép üstjében habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral és a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal, szegfűszeggel és szerecsendióval, majd mehet még hozzá a lereszelt répa és a durvára aprított mandula nagy része is. Alaposan elkeverjük a felvert tojásos résszel, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. 

170 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük a tortát, ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk egy alufóliával. Mikor megsült, megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd kivesszük a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni. 
Egy robotgéppel habosra keverjük az áttört túrót, a tejszínt, a citromhéjat, a porcukrot és az aromát. Félúton hozzáadjuk a habfixálót, majd az elkészült krémet habzsákba töltjük.

A kihűlt tortánkat összemorzsoljuk és jöhet az összeállítás: a poharakba rétegezzük a morzsát, a krémet és a beáztatott, leszűrt mazsolát, végül a félretett aprított mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, és ezzel fejezzük be a répatorta-pohárkrém összeszerelését.

repatorta-poharkrem
Zé-féle répatorta pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 60 perc

Jöjjön még pár eszméletlen húsvéti desszert:

Karamellás blondie

Tündér szelet

Répatorta air fryerben

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Most meg fogtok lepődni, de ez a recept úgy kezdődik, hogy fogj egy kis pálinkát! Na, de nem meginni kell, hanem nagyon fontos összetevője lesz ennek a király pohárkrémnek.

Hozzávalók

8 pohárhoz
A pálinkás mazsolához
50 g
mazsola
30 ml
szőlőpálinka
30 ml
víz
A répatortához
125 g
barna cukor
2 db
tojás
125 ml
étolaj + a tepsi kikenéséhez
135 g
finomliszt + a tepsi kibéleléséhez
1 csipet
5 g
sütőpor
1 tk
vaníliás cukor
1 tk
fahéj
1 mk
szegfűszeg
1 mk
szerecsendió
150 g
sárgarépa
60 g
mandula
A túrókrémhez
750 g
krémtúró
0.5 db
citrom reszelt héja
4 ek
porcukor
1 tk
vaníliaaroma
1 csomag
habfixáló
300 ml
habtejszín

A répatorta-pohárkrém első lépése, hogy a mazsolát beáztatjuk a pálinka és víz keverékébe, és hagyjuk állni, míg elkészítjük a többi elemet. 

A cukrot, a tojásokat és az olajat egy robotgép üstjében habosra keverjük. A lisztet elkeverjük a sóval, a sütőporral és a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal, szegfűszeggel és szerecsendióval, majd mehet még hozzá a lereszelt répa és a durvára aprított mandula nagy része is. Alaposan elkeverjük a felvert tojásos résszel, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát. 

170 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig sütjük a tortát, ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk egy alufóliával. Mikor megsült, megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd kivesszük a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni. 
Egy robotgéppel habosra keverjük az áttört túrót, a tejszínt, a citromhéjat, a porcukrot és az aromát. Félúton hozzáadjuk a habfixálót, majd az elkészült krémet habzsákba töltjük.

A kihűlt tortánkat összemorzsoljuk és jöhet az összeállítás: a poharakba rétegezzük a morzsát, a krémet és a beáztatott, leszűrt mazsolát, végül a félretett aprított mandulát száraz serpenyőben megpirítjuk, és ezzel fejezzük be a répatorta-pohárkrém összeszerelését.

repatorta-poharkrem
Zé-féle répatorta pohárkrém (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 60 perc

Jöjjön még pár eszméletlen húsvéti desszert:

Karamellás blondie

Tündér szelet

Répatorta air fryerben

Ha tetszett a zé-féle répatorta-pohárkrém receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése