Hozzávalók
- 190 ml étolaj
- 100 g kristálycukor
- 100 g barna cukor
- 3 db tojás
- 195 g finomliszt
- 1 csipet só
- 6 g sütőpor
- 1 mk vaníliaaroma
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk szegfűszeg
- 220 g sárgarépa
- 45 g mandula
A tetejére
- 300 ml tejszín
- 40 g porcukor
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
- 50 g mandulaszirom
Hozzávalók
- 190 ml étolaj
- 100 g kristálycukor
- 100 g barna cukor
- 3 db tojás
- 195 g finomliszt
- 1 csipet só
- 6 g sütőpor
- 1 mk vaníliaaroma
- 1 mk őrölt fahéj
- 1 mk szegfűszeg
- 220 g sárgarépa
- 45 g mandula
A tetejére
- 300 ml tejszín
- 40 g porcukor
- 1 csomag bourbon vaníliás cukor
- 1 csomag habfixáló
- 50 g mandulaszirom
A répatorta air fryerben elkészítéséhez először is az olajhoz adjuk a kétféle cukrot, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tojásokat és a vaníliaaromát is, és habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sóval, a sütőporral, az őrölt fahéjjal, és a szegfűszeggel, majd mehet még hozzá a lereszelt répa és a durvára aprított mandula is. Alaposan elkeverjük, majd egy alulról sütőpapírral bélelt tortaformába simítjuk a masszát.
170 fokra előmelegített air fryerben kb. 60 percig sütjük a tortát, az utolsó 20 percben, ha nagyon barnulna a teteje, letakarjuk egy alufóliával. Mikor megsült, megvárjuk, amíg langyosra hűl, majd kivesszük a formából, és hagyjuk teljesen kihűlni.
A tejszínt robotgéppel, közepes fokozaton elkezdjük kihabosítani, hozzákeverjük a porcukrot, a vaníliás cukrot és a habfixálót, majd stabil habbá verjük. A torta tetejére kenjük a habot, megszórjuk pirított mandulaszirommal, és kész is vagyunk.
- Elkészítési idő: 30 perc + hűtés
- Sütési idő: 60 perc
Ha tetszett a répatorta air fryerben receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!