A pesztóhoz egy száraz serpenyőben lepirítjuk a fenyőmagot. Egy aprítógépbe küldjük a bazsalikom leveleit a megmosott zellerlevelekkel együtt. Jöhet bele a pirított fenyőmag, a reszelt parmezán, az olívaolaj, só, bors és a fokhagyma, majd addig aprítjuk, amíg egy brutál krémes zellerpesztót nem kapunk.
A kenyerek mindkét oldalát egy serpenyőben közepes lángon lepirítjuk a felolvasztott vajon.
A kenyerek egyik oldalát megkenjük a pesztóval és elkezdjük összeállítani a szendókat. Mehet a pesztóra a madársali, a fekete-erdei sonka, valamint a felszeletelt mozzarella és paradicsom, erre pedig egy másik szelet kenyér. Így két brutál cuccos szendót kapunk végeredményül.

Neked ennyi szendó nem volt elég ugye? Még kell egy pár recept, mert jönnek a haverok, meg éhes is vagy? Ezeket figyeld:



