Szendvics

Zöldségburgeravokádó“majonézzel”

Zöldségburger avokádó “majonézzel”

Hozzávalók
90 g
barna rizs
100 g
dió
olaj
só, bors
1 fej
vöröshagyma
2 tk
füstölt pirospaprika
1 tk
római kömény
chilipehely
180 g
feketebab konzerv (vörösbabbal is működik)
20 g
gluténmentes zsemlemorzsa (vagy hagyományos)
40 - 60 g
1 ek
juharszirup
Az avokádó “majonézhez”
2 db
érett avokádó
2 tk
almaecet
1 csipet
chilipehely
só, bors
2 ek
extra szűz olívaolaj
Az összeállításhoz
4 db
gluténmentes hamburgerzsömle (vagy hagyományos)
4 - 6 db
1 fej
lilahagyma
4 db
salátalevél

Elkészítés
A barna rizst többször átmossuk, majd 2,5-szeres mennyiségű vízben egy csipet sóval, alacsony lángon, lefedve kb. 30 percig főzzük. Néha megnézzük, hogy van-e elég víz alatta, ha felszívta, de még kemény a rizs, pótoljuk a vizet. Ha kész, félretesszük hűlni. A diót egy nagyobb, száraz, forró serpenyőben magas hőfokon, 4-6 percig pirítjuk, majd egy mozsárba vagy aprítógépbe tesszük. Ugyanebben a serpenyőben kevés olajon megfonnyasztjuk és kicsit karamellizáljuk az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk. A pirított dióhoz adjuk a fűszereket és apró szemcséjű morzsává zúzzuk.
Az átmosott, lecsepegtetett babot egy nagy keverőtálba tesszük, és krumplinyomóval vagy villával pürésítjük, csak néhány kisebb darabot egészben hagyva. Jöhet hozzá a főtt barna rizs, a fűszeres dió, a hagyma, a zsemlemorzsa, a BBQ szósz és a juharszirup. Fakanállal néhány percig keverjük a tálban lévő finomságokat, amíg egy könnyen formázható, közepesen nedves masszát kapunk. Ha túl nedves, adunk hozzá egy kis morzsát, ha száraz, akkor BBQ szószt. Kézzel 4 db, egyenként kb. 130 grammos pogácsát formázunk, majd közepesen magas hőfokon, kevés olajon, oldalanként kb. 3-4 percig sütjük őket. A bucikat is megpirítjuk a pogácsák mellett. Amíg sülnek a pogik, a kiegészítőket felkarikázzuk, illetve a mozsárba vagy az aprítóba tesszük a “majonéz” összetevőit és egy krémes állagú szószt készítünk belőle.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
Zöldségburger[/caption]Összeszerelésnél a pirított bucikat megkenjük az avokádókrémmel, lilahagyma, zöldségpogácsa, paradicsomkarikák, arra a saláta és a bucik teteje jön. +1 tipp: sütés közben és utána is kenjétek be egy vékony réteg Worcester szósszal a zöldségpogácsákat, az extra BBQ ízért!Ha tetszett a zöldségburger receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Egy újabb bizonyíték, hogy van élet a nyúlkaján túl, ha húsmentes étkezésről van szó. Sőt! A legmegrögzöttebb húsevők számára is szerethető, isteni vegán recept következik. Könnyen variálható, fehérjében és rostban gazdag burger, egy újabb állandó résztvevője a kerti sütögetéseknek.

Hozzávalók

4 főre
90 g
barna rizs
100 g
dió
olaj
só, bors
1 fej
vöröshagyma
2 tk
füstölt pirospaprika
1 tk
római kömény
chilipehely
180 g
feketebab konzerv (vörösbabbal is működik)
20 g
gluténmentes zsemlemorzsa (vagy hagyományos)
40 - 60 g
1 ek
juharszirup
Az avokádó “majonézhez”
2 db
érett avokádó
2 tk
almaecet
1 csipet
chilipehely
só, bors
2 ek
extra szűz olívaolaj
Az összeállításhoz
4 db
gluténmentes hamburgerzsömle (vagy hagyományos)
4 - 6 db
1 fej
lilahagyma
4 db
salátalevél
A barna rizst többször átmossuk, majd 2,5-szeres mennyiségű vízben egy csipet sóval, alacsony lángon, lefedve kb. 30 percig főzzük. Néha megnézzük, hogy van-e elég víz alatta, ha felszívta, de még kemény a rizs, pótoljuk a vizet. Ha kész, félretesszük hűlni. A diót egy nagyobb, száraz, forró serpenyőben magas hőfokon, 4-6 percig pirítjuk, majd egy mozsárba vagy aprítógépbe tesszük. Ugyanebben a serpenyőben kevés olajon megfonnyasztjuk és kicsit karamellizáljuk az apróra vágott vöröshagymát, sózzuk, borsozzuk. A pirított dióhoz adjuk a fűszereket és apró szemcséjű morzsává zúzzuk.
Az átmosott, lecsepegtetett babot egy nagy keverőtálba tesszük, és krumplinyomóval vagy villával pürésítjük, csak néhány kisebb darabot egészben hagyva. Jöhet hozzá a főtt barna rizs, a fűszeres dió, a hagyma, a zsemlemorzsa, a BBQ szósz és a juharszirup. Fakanállal néhány percig keverjük a tálban lévő finomságokat, amíg egy könnyen formázható, közepesen nedves masszát kapunk. Ha túl nedves, adunk hozzá egy kis morzsát, ha száraz, akkor BBQ szószt. Kézzel 4 db, egyenként kb. 130 grammos pogácsát formázunk, majd közepesen magas hőfokon, kevés olajon, oldalanként kb. 3-4 percig sütjük őket. A bucikat is megpirítjuk a pogácsák mellett. Amíg sülnek a pogik, a kiegészítőket felkarikázzuk, illetve a mozsárba vagy az aprítóba tesszük a “majonéz” összetevőit és egy krémes állagú szószt készítünk belőle.[caption id="" align="alignnone" width="1920"]
Zöldségburger[/caption]Összeszerelésnél a pirított bucikat megkenjük az avokádókrémmel, lilahagyma, zöldségpogácsa, paradicsomkarikák, arra a saláta és a bucik teteje jön. +1 tipp: sütés közben és utána is kenjétek be egy vékony réteg Worcester szósszal a zöldségpogácsákat, az extra BBQ ízért!Ha tetszett a zöldségburger receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Ha tetszett a Zöldségburger avokádó “majonézzel” receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept