Vegetáriánus ételek

Zöldségfelfújt

Zöldségfelfújt

Hozzávalók
100 g
brokkoli
150 g
karfiol
100 g
sárgarépa
100 g
zöldborsó (ha fagyasztott, akkor kiengedve)
1 csokor
petrezselyem
2 - 3 marék
friss spenót
2 db
tojás
50 g
vaj
100 ml
tejszín
5 púpozott ek
búzadara
2 púpozott ek
liszt
1 púpozott ek
zsemlemorzsa
só, bors
1 csipet
kakukkfű

Elkészítés
A brokkolit és a karfiolt kisebb rózsákra szedjük, a sárgarépát, felkarikázzuk vagy felkockázzuk.A tojásokat összekeverjük a lágy vajjal, tejszínnel, búzadarával, és liszttel. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a kakukkfüvet, a vágott petrezselymet, és beleforgatjuk az előkészített zöldségeket és a spenótot.A pároláshoz választott edényt kivajazzuk, majd zsemlemorzsával kiszórjuk és  fél órára a fagyasztóba tesszük.
A hűtött formába öntjük a zöldséges masszát, körbecsomagoljuk alufóliával és egy másik edénybe helyezzük úgy hogy félig fel tudjuk tölteni forró vízzel. 180 fokra előmelegített sütőben, 60 perc alatt elkészül a gőzfürdőben a felfújt.

www.streetkitchen.hu

Akár vega előételként vagy köretként tálaljátok, biztos, hogy örülni fognak a vendégek ennek az elegáns zöldségfelfújtak. Ha még nem találtátok meg a tökéletes társát a libának vagy más karácsonyi főételnek, akkor próbáljátok ki ezt a felfújtat!

Hozzávalók

4 személyre
100 g
brokkoli
150 g
karfiol
100 g
sárgarépa
100 g
zöldborsó (ha fagyasztott, akkor kiengedve)
1 csokor
petrezselyem
2 - 3 marék
friss spenót
2 db
tojás
50 g
vaj
100 ml
tejszín
5 púpozott ek
búzadara
2 púpozott ek
liszt
1 púpozott ek
zsemlemorzsa
só, bors
1 csipet
kakukkfű
A brokkolit és a karfiolt kisebb rózsákra szedjük, a sárgarépát, felkarikázzuk vagy felkockázzuk.A tojásokat összekeverjük a lágy vajjal, tejszínnel, búzadarával, és liszttel. Sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a kakukkfüvet, a vágott petrezselymet, és beleforgatjuk az előkészített zöldségeket és a spenótot.A pároláshoz választott edényt kivajazzuk, majd zsemlemorzsával kiszórjuk és  fél órára a fagyasztóba tesszük.
A hűtött formába öntjük a zöldséges masszát, körbecsomagoljuk alufóliával és egy másik edénybe helyezzük úgy hogy félig fel tudjuk tölteni forró vízzel. 180 fokra előmelegített sütőben, 60 perc alatt elkészül a gőzfürdőben a felfújt.

Ha tetszett a Zöldségfelfújt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept