Hirdetés
Karácsonyi menü

Almás-zelleres burgonyasaláta mézes kesudióval

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
3 - 4 db burgonya
250 g majonéz
200 g tejföl
2 ek magos dijoni mustár
só, bors
1 csokor snidling
½ db citrom
100 ml extra szűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 db zellergumó
1 db zöld alma
1 marék kesudió
½ ek méz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Almás-zelleres burgonyasaláta mézes kesudióval

Na, ez volt az a saláta, amire az egész szerkesztőség annyira rákattant, hogy nagyjából 8 ember egyszerre versengett az utolsó falatokért. Ne hagyjátok ki. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 4
főre
+
3 - 4 db burgonya
250 g majonéz
200 g tejföl
2 ek magos dijoni mustár
só, bors
1 csokor snidling
½ db citrom
100 ml extra szűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 db zellergumó
1 db zöld alma
1 marék kesudió
½ ek méz
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A burgonyákat meghámozzuk,1 x 1cm-es hasábokra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük, de ügyeljünk rá, hogy ne főzzük szét, legyen tartása.

Almás-zelleres burgonyasaláta

A majonézt a tejföllel és magos mustárral összekeverjük, sóval, borssal és apróra vágott snidlinggel ízesítjük, majd ráfacsarjuk fél citrom levét, hozzáöntjük az olívaolajat, és apró lyukú reszelőn belereszelünk 1 gerezd fokhagymát. 

A zellert gyufa méretű vékony csíkokra vágjuk, majd a zöld almákkal is így teszünk.

A kesudiót elkeverjük a mézzel, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 5-15 perc alatt aranybarnára sütjük. 

Az eddig elkészített alapanyagokat összekeverjük, majd tálalásnál megszórjuk a salátát a mézes, pörkölt kesudióval.

Ha tetszett az almás-zelleres burgonyasaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások