Hozzávalók
- 3 - 4 db burgonya
- 250 g majonéz
- 200 g tejföl
- 2 ek magos dijoni mustár
- só, bors
- 1 csokor snidling
- ½ db citrom
- 100 ml extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db zellergumó
- 1 db zöld alma
- 1 marék kesudió
- ½ ek méz
Almás-zelleres burgonyasaláta mézes kesudióval
Hozzávalók
- 3 - 4 db burgonya
- 250 g majonéz
- 200 g tejföl
- 2 ek magos dijoni mustár
- só, bors
- 1 csokor snidling
- ½ db citrom
- 100 ml extra szűz olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 db zellergumó
- 1 db zöld alma
- 1 marék kesudió
- ½ ek méz
A burgonyákat meghámozzuk,1 x 1cm-es hasábokra vágjuk, és sós vízben puhára főzzük, de ügyeljünk rá, hogy ne főzzük szét, legyen tartása.
A majonézt a tejföllel és magos mustárral összekeverjük, sóval, borssal és apróra vágott snidlinggel ízesítjük, majd ráfacsarjuk fél citrom levét, hozzáöntjük az olívaolajat, és apró lyukú reszelőn belereszelünk 1 gerezd fokhagymát.
A zellert gyufa méretű vékony csíkokra vágjuk, majd a zöld almákkal is így teszünk.
A kesudiót elkeverjük a mézzel, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 fokra előmelegített légkeveréses sütőben 5-15 perc alatt aranybarnára sütjük.
Az eddig elkészített alapanyagokat összekeverjük, majd tálalásnál megszórjuk a salátát a mézes, pörkölt kesudióval.
Ha tetszett az almás-zelleres burgonyasaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!