Hozzávalók
- 1 kg apró szemű burgonya (kifliburgonya)
- 1 fej vöröshagyma (kisebb)
- 1 ek almaecet
- só, bors
- 200 ml zöldségalaplé
- 2 ek magos mustár
- 100 ml olaj (mogyoróolajjal a legjobb)
- 150 g vaj
- 2 tk keményítő
- snidling
Bécsi burgonyasaláta
Hozzávalók
- 1 kg apró szemű burgonya (kifliburgonya)
- 1 fej vöröshagyma (kisebb)
- 1 ek almaecet
- só, bors
- 200 ml zöldségalaplé
- 2 ek magos mustár
- 100 ml olaj (mogyoróolajjal a legjobb)
- 150 g vaj
- 2 tk keményítő
- snidling
A bécsi burgonyasaláta elkészítése nem sokban tér el a klasszikusnak mondható verzióétól: a burgonyát megmossuk, majd héjában, sós vízben megfőzzük. Amíg fő, a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, ráöntjük az ecetet, sózzuk, borsozzuk.
Ha a krumpli megfőtt, amennyire bírjuk, még melegen kivesszük, meghámozzuk, felszeleteljük és egy tálba tesszük az ecetes hagymával. Jó, ha a krumpli még meleg, mert így jobban magába szívja marinádot.
A marinádhoz a zöldségalaplébe öntünk 100 ml-t a burgonya főzővizéből, beletesszük a keményítőt, a mustárt, majd összeturmixoljuk az olajjal és a vajjal, és a burgonyára öntjük, és belekeverjük az apróra vágott snidlinget is. Legalább 4-5 órát hagyjuk állni a hűtőben, hogy a szósz átjárja a krumplit.
Ha tetszett bécsi burgonyasaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!