Hirdetés
Bespájzolva

Bécsi burgonyasaláta

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg apró szemű burgonya (kifliburgonya)
1 fej vöröshagyma (kisebb)
1 ek almaecet
só, bors
200 ml zöldségalaplé
2 ek magos mustár (ha nem szeretitek, finomra őrölt is lehet)
100 ml olaj (mogyoróolajjal a legjobb)
150 g vaj
2 tk keményítő
snidling
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Bécsi burgonyasaláta

Az igazi bécsi krumplisaláta nem egy bonyolult dolog, viszont annál jobb kiegészítője lehet egy halételnek, vagy, ha már itt tartunk egy emberes bécsi szeletnek is.
Kipróbáltam, jóóó lett!
8
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
1 kg apró szemű burgonya (kifliburgonya)
1 fej vöröshagyma (kisebb)
1 ek almaecet
só, bors
200 ml zöldségalaplé
2 ek magos mustár (ha nem szeretitek, finomra őrölt is lehet)
100 ml olaj (mogyoróolajjal a legjobb)
150 g vaj
2 tk keményítő
snidling
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A bécsi burgonyasaláta elkészítése nem sokban tér el a klasszikusnak mondható verzióétól: a burgonyát megmossuk, majd héjában, sós vízben megfőzzük. Amíg fő, a vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, ráöntjük az ecetet, sózzuk, borsozzuk.

Ha a krumpli megfőtt, amennyire bírjuk, még melegen kivesszük, meghámozzuk, felszeleteljük és egy tálba tesszük az ecetes hagymával. Jó, ha a krumpli még meleg, mert így jobban magába szívja marinádot.

A marinádhoz a zöldségalaplébe öntünk 100 ml-t a burgonya főzővizéből, beletesszük a keményítőt, a mustárt, majd összeturmixoljuk az olajjal és a vajjal, és a burgonyára öntjük, és belekeverjük az apróra vágott snidlinget is. Legalább 4-5 órát hagyjuk állni a hűtőben, hogy a szósz átjárja a krumplit.

bécsi burgonyasaláta

Ha tetszett bécsi burgonyasaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások