Hozzávalók
- 3 ek tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 2 csipet cukor
- 1 csipet só
- ½ db citrom leve
- 160 g tonhal (konzerv)
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 2 db kisebb csemegeuborka
- 6 szem fekete olívabogyó
- ½ fej lilahagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 szál újhagyma
Gyors vacsi: majonézes tonhalsaláta
Hozzávalók
- 3 ek tejföl
- 2 ek majonéz
- 1 tk mustár
- 2 csipet cukor
- 1 csipet só
- ½ db citrom leve
- 160 g tonhal (konzerv)
- 1 db piros kaliforniai paprika
- 2 db kisebb csemegeuborka
- 6 szem fekete olívabogyó
- ½ fej lilahagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- 2 szál újhagyma
A tejfölt, majonézt, mustárt, cukrot, sót, citromlevet összekeverjük. A kaliforniai paprikát, uborkát, olívabogyót, lilahagymát és újhagymát apróra vágjuk. Majd a villával összetört tonhallal és aprított petrezselyemmel együtt a tejfölös krémhez keverjük. Friss pirítóssal tálaljuk.