Az uborkát lereszeljük, besózzuk és egy fél órát egy szűrőben hagyjuk állni és lecsöpögni.
A fél óra elteltével a maradék levét egy kanállal kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a görög joghurtot, az átpasszírozott fokhagymát, a citrom levét és a felaprított mentát.
Alaposan összekeverjük és meleg pitával fogyasztjuk. TIPP: A Tzatziki előnyére válik, ha hagyjuk pár órát, hogy összeérjenek az ízek.
Ígykészülatzatziki
Csináljatok ti is tzatzikit és egyétek meg egy jó kis pitával, vagy egy grillezett husival! Ennél egyszerűbb nyári finomság nem is létezik, csak ne menjetek randizni utána.
A tzatziki a görög konyha frissítő klasszikusa, amely hidegen tálalva igazi nyári csemege. Kiváló köret húsok mellé, pitába töltve vagy mártogatósként egyaránt.
A recept egyszerű, de a friss összetevők és a megfelelő fűszerezés adja meg a jellegzetes ízvilágot. Ha egyszer kipróbálod, ez a krémes, hűsítő tzatziki mindig ott lesz a kedvenc köretek között.
Hozzávalók
Elkészítés
Az uborkát lereszeljük, besózzuk és egy fél órát egy szűrőben hagyjuk állni és lecsöpögni.
A fél óra elteltével a maradék levét egy kanállal kinyomkodjuk, majd hozzáadjuk a görög joghurtot, az átpasszírozott fokhagymát, a citrom levét és a felaprított mentát.
Alaposan összekeverjük és meleg pitával fogyasztjuk. TIPP: A Tzatziki előnyére válik, ha hagyjuk pár órát, hogy összeérjenek az ízek.
A tzatzikit hűtőben 2–3 napig tárolhatjuk, tálalás előtt érdemes kicsit átkeverni. Kiváló friss pitával, sült húsokkal vagy zöldségekkel.
Most, hogy már megy a tzatziki, nézzük, mely receptekben kamatoztathatod ezt a tudást!
Ha tetszett az így készül a tzatziki receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



-SDJH-x.webp)