Medvehagymás receptek

Medvehagymástzatzikinaankenyérrel

Medvehagymás tzatziki naan kenyérrel

Hozzávalók
A naan kenyérhez
250 g
liszt
0.5 csomag
szárított élesztő
0.5 csomag
sütőpor
1 tk
1 ek
olaj
100 g
görög joghurt
A medvehagymás tzatzikihez
2 szál
kígyóuborka
kb. 1 tk só
300 g
görög joghurt
0.5 db
citrom leve
1 csokor
medvehagyma
1 gerezd
fokhagyma
70 ml
víz

Elkészítés

A medvehagymás tzatziki recept és a naan kenyér elkészítése csak első hallásra tűnhet rémisztőnek, pedig nem az. Első lépésként a lisztet egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk az élesztőt, a sütőport, a sót, a vizet, az olajat, végül a joghurtot, és kézzel vagy keverőgéppel egynemű tésztává gyúrjuk az egészet. Letakarjuk egy konyharuhával, és lehetőleg langyos helyen 30-40 percig kelesztjük. Míg kel a tészta, elkészítjük a tzatzikit. 

Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd alaposan kinyomkodjuk a levét, és egy tálba tesszük. Megsózzuk, és hagyjuk 5 percet pihenni, hogy levet engedjen. Míg pihen az uborka, egy tálban összekeverjük a görög joghurtot, a citrom levét, a felaprított medvehagymát és a zúzott fokhagymát. Mikor kész, újra alaposan kinyomkodjuk az uborkát, és a joghurtos keverékhez adjuk. 

A megkelt tésztát 4 részre vágjuk, majd kb. 2 mm vastagságú ellipszis formájúra nyújtjuk. Száraz serpenyőben, oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük. Az első oldal sütésénél tegyünk egy fedőt a serpenyőre. 

A tzatzikit egy tálba szedjük, és a naan kenyérrel tálaljuk. 

tzatziki recept
Medvehagymás tzatziki naan kenyérrel

Ezek a medvehagymás receptek is érdekelhetnek:

Medvehagymás sajtkrém

Medvehagymás majonéz

www.streetkitchen.hu

Görögország és India legalább olyan messze van egymástól, mint Makó Jeruzsálemtől. Ám mi most itt az SK bázison mégis találkozásra bírtuk őket. Jól kijöttek együtt egy tányéron.

Hozzávalók

4 főre
A naan kenyérhez
250 g
liszt
0.5 csomag
szárított élesztő
0.5 csomag
sütőpor
1 tk
1 ek
olaj
100 g
görög joghurt
A medvehagymás tzatzikihez
2 szál
kígyóuborka
kb. 1 tk só
300 g
görög joghurt
0.5 db
citrom leve
1 csokor
medvehagyma
1 gerezd
fokhagyma
70 ml
víz

A medvehagymás tzatziki recept és a naan kenyér elkészítése csak első hallásra tűnhet rémisztőnek, pedig nem az. Első lépésként a lisztet egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk az élesztőt, a sütőport, a sót, a vizet, az olajat, végül a joghurtot, és kézzel vagy keverőgéppel egynemű tésztává gyúrjuk az egészet. Letakarjuk egy konyharuhával, és lehetőleg langyos helyen 30-40 percig kelesztjük. Míg kel a tészta, elkészítjük a tzatzikit. 

Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd alaposan kinyomkodjuk a levét, és egy tálba tesszük. Megsózzuk, és hagyjuk 5 percet pihenni, hogy levet engedjen. Míg pihen az uborka, egy tálban összekeverjük a görög joghurtot, a citrom levét, a felaprított medvehagymát és a zúzott fokhagymát. Mikor kész, újra alaposan kinyomkodjuk az uborkát, és a joghurtos keverékhez adjuk. 

A megkelt tésztát 4 részre vágjuk, majd kb. 2 mm vastagságú ellipszis formájúra nyújtjuk. Száraz serpenyőben, oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük. Az első oldal sütésénél tegyünk egy fedőt a serpenyőre. 

A tzatzikit egy tálba szedjük, és a naan kenyérrel tálaljuk. 

tzatziki recept
Medvehagymás tzatziki naan kenyérrel

Ezek a medvehagymás receptek is érdekelhetnek:

Medvehagymás sajtkrém

Medvehagymás majonéz

Ha tetszett a Medvehagymás tzatziki naan kenyérrel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept