A medvehagymás tzatziki recept és a naan kenyér elkészítése csak első hallásra tűnhet rémisztőnek, pedig nem az. Első lépésként a lisztet egy keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk az élesztőt, a sütőport, a sót, a vizet, az olajat, végül a joghurtot, és kézzel vagy keverőgéppel egynemű tésztává gyúrjuk az egészet. Letakarjuk egy konyharuhával, és lehetőleg langyos helyen 30-40 percig kelesztjük. Míg kel a tészta, elkészítjük a tzatzikit.
Az uborkát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, majd alaposan kinyomkodjuk a levét, és egy tálba tesszük. Megsózzuk, és hagyjuk 5 percet pihenni, hogy levet engedjen. Míg pihen az uborka, egy tálban összekeverjük a görög joghurtot, a citrom levét, a felaprított medvehagymát és a zúzott fokhagymát. Mikor kész, újra alaposan kinyomkodjuk az uborkát, és a joghurtos keverékhez adjuk.
A megkelt tésztát 4 részre vágjuk, majd kb. 2 mm vastagságú ellipszis formájúra nyújtjuk. Száraz serpenyőben, oldalanként 1-2 perc alatt megsütjük. Az első oldal sütésénél tegyünk egy fedőt a serpenyőre.
A tzatzikit egy tálba szedjük, és a naan kenyérrel tálaljuk.
