Saláták

Marokkóirépáskuszkuszsaláta

Marokkói répás kuszkuszsaláta

Hozzávalók
A kuszkuszhoz
100 g
kuszkusz
200 ml
forrásban lévő víz
30 ml
olívaolaj
só, bors
A salátához
2 szál
répa
(kb. 220 g)
1 fej
lila hagyma
(kb. 120 g)
1 db
narancs
100 g
konzerv csicseriborsó
A dresszinghez
0.5 csokor
menta
1 csokor
koriander
1 ek
narancsvirágvíz
3 ek
olívaolaj
1 db
narancs leve
1 db
citrom leve
0.5 tk
őrölt koriandermag
0.5 tk
őrölt gyömbér
só, bors
1 tk
őrölt római kömény
1 ek
méz
A díszítéshez
1 tk
chilipehely
50 g
fenyőmag
30 g
arany mazsola
friss menta

Elkészítés

A répás kuszkuszsaláta elkészítéséhez a kuszkuszt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a forralt vizet és az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és fóliával lefedve hagyjuk 10 percig puhulni.

Előkészítjük a saláta többi elemét: lereszeljük a répát, vékony csíkokra vágjuk a lila hagymát, megpucoljuk és félkarikára vágjuk a narancsot, majd mindent félrerakunk.

A dresszinghez a friss mentalevelet és a koriandert apróra vágjuk, és egy kis tálkába rakjuk, hozzáadjuk a narancsvirágvizet, az olívaolajat, a narancslevet, a citromlevet és a fűszereket (koriander, gyömbér, só, bors, római kömény), végül a mézet is, és az egészet alaposan összekeverjük.

A megpuhult kuszkuszhoz adjuk a csicseriborsót, a répát, a lila hagymát, a narancsot és a dresszinget, majd alaposan összekeverjük. Chilipehellyel, fenyőmaggal, arany mazsolával megszórva, mentával díszítve tálaljuk.

marokkói répás kuszkuszsaláta
Marokkói répás kuszkuszsaláta

Elkészítési idő: 20 perc 

Még több kuszkusz:

Mandarinos kacsamell kuszkusszal
Sült harcsa zöldséges kuszkusszal
Ázsiai lazacnyársak mentás-uborkás kuszkusszal

www.streetkitchen.hu

A répás kuszkuszsaláta az egyik kedvenc salátám. Egy kicsit eltér az autentikus recepttől, hiszen eredetileg nem szoktak hozzá kuszkuszt adni. Én azért szeretem így készíteni, mert szerintem így sokkal komplettebb, akár főételként is fogyaszthatjuk.

Hozzávalók

2 főre
A kuszkuszhoz
100 g
kuszkusz
200 ml
forrásban lévő víz
30 ml
olívaolaj
só, bors
A salátához
2 szál
répa
(kb. 220 g)
1 fej
lila hagyma
(kb. 120 g)
1 db
narancs
100 g
konzerv csicseriborsó
A dresszinghez
0.5 csokor
menta
1 csokor
koriander
1 ek
narancsvirágvíz
3 ek
olívaolaj
1 db
narancs leve
1 db
citrom leve
0.5 tk
őrölt koriandermag
0.5 tk
őrölt gyömbér
só, bors
1 tk
őrölt római kömény
1 ek
méz
A díszítéshez
1 tk
chilipehely
50 g
fenyőmag
30 g
arany mazsola
friss menta

A répás kuszkuszsaláta elkészítéséhez a kuszkuszt egy tálba öntjük, hozzáadjuk a forralt vizet és az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és fóliával lefedve hagyjuk 10 percig puhulni.

Előkészítjük a saláta többi elemét: lereszeljük a répát, vékony csíkokra vágjuk a lila hagymát, megpucoljuk és félkarikára vágjuk a narancsot, majd mindent félrerakunk.

A dresszinghez a friss mentalevelet és a koriandert apróra vágjuk, és egy kis tálkába rakjuk, hozzáadjuk a narancsvirágvizet, az olívaolajat, a narancslevet, a citromlevet és a fűszereket (koriander, gyömbér, só, bors, római kömény), végül a mézet is, és az egészet alaposan összekeverjük.

A megpuhult kuszkuszhoz adjuk a csicseriborsót, a répát, a lila hagymát, a narancsot és a dresszinget, majd alaposan összekeverjük. Chilipehellyel, fenyőmaggal, arany mazsolával megszórva, mentával díszítve tálaljuk.

marokkói répás kuszkuszsaláta
Marokkói répás kuszkuszsaláta

Elkészítési idő: 20 perc 

Még több kuszkusz:

Mandarinos kacsamell kuszkusszal
Sült harcsa zöldséges kuszkusszal
Ázsiai lazacnyársak mentás-uborkás kuszkusszal

Ha tetszett a Marokkói répás kuszkuszsaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept