Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A kuszkuszhoz

Hozzávaló kipipálva
½ szál sárgarépa (kb. 100 g)
Hozzávaló kipipálva
2 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
1 szál szárzeller
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 150 g)
Hozzávaló kipipálva
1 db paradicsom (kb. 140 g)
Hozzávaló kipipálva
1 ág rozmaring (vagy 1 csipet szárított)
Hozzávaló kipipálva
1 csokor petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
kb. 200 g kuszkusz
Hozzávaló kipipálva
300 ml alaplé
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom héja
Hozzávaló kipipálva
½ db citrom leve

A kacsamellhez

Hozzávaló kipipálva
2 db kacsamell
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
0.25 db szerecsendió reszelve
Hozzávaló kipipálva
2 tk olaj
Hozzávaló kipipálva
1 marék natúr földimogyoró (kb. 60 g)
Hozzávaló kipipálva
2 ek szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
1 ek méz
Hozzávaló kipipálva
30 ml fehérbor
Hozzávaló kipipálva
2 cm gyömbér
Hozzávaló kipipálva
150 ml alaplé
Hozzávaló kipipálva
3 db mandarin leve
Hozzávaló kipipálva
1 tk keményítő
Hozzávaló kipipálva
½ db citrom leve

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
4 - 5 szál petrezselyemzöld
Hozzávaló kipipálva
1 db mandarin héja
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Mandarinos kacsamell kuszkusszal

Ritkán használunk mandarint, pedig szezonban isteni az íze, és nagyon feldobja a kacsamellet is. Ha pedig attól tartanátok, hogy a kuszkusz íztelen, Zé megmutatja nektek, hogyan is kell megfőzni, jól.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A kuszkuszhoz

Hozzávaló kipipálva
½ szál sárgarépa (kb. 100 g)
Hozzávaló kipipálva
2 ek olívaolaj
Hozzávaló kipipálva
1 szál szárzeller
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma (kb. 150 g)
Hozzávaló kipipálva
1 db paradicsom (kb. 140 g)
Hozzávaló kipipálva
1 ág rozmaring (vagy 1 csipet szárított)
Hozzávaló kipipálva
1 csokor petrezselyem
Hozzávaló kipipálva
kb. 200 g kuszkusz
Hozzávaló kipipálva
300 ml alaplé
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 db citrom héja
Hozzávaló kipipálva
½ db citrom leve

A kacsamellhez

Hozzávaló kipipálva
2 db kacsamell
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
0.25 db szerecsendió reszelve
Hozzávaló kipipálva
2 tk olaj
Hozzávaló kipipálva
1 marék natúr földimogyoró (kb. 60 g)
Hozzávaló kipipálva
2 ek szójaszósz
Hozzávaló kipipálva
1 ek méz
Hozzávaló kipipálva
30 ml fehérbor
Hozzávaló kipipálva
2 cm gyömbér
Hozzávaló kipipálva
150 ml alaplé
Hozzávaló kipipálva
3 db mandarin leve
Hozzávaló kipipálva
1 tk keményítő
Hozzávaló kipipálva
½ db citrom leve

A tálaláshoz

Hozzávaló kipipálva
4 - 5 szál petrezselyemzöld
Hozzávaló kipipálva
1 db mandarin héja
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A mandarinos kacsamell kuszkusszal egy fancy, de egyszerű kaja. Először a köret elkészítéséhez látunk hozzá: a sárgarépát egy zöldséghámozóval felcsíkozzuk, majd a hosszú csíkokat merőlegesen kis csíkokra vágjuk. Egy lábasba öntjük az olívaolajat, és felforrósítjuk közepes lángon, majd rászórjuk a répacsíkokat.

Amíg pirul, az angolzellert is felcsíkozzuk, majd merőlegesen kb. 1 cm-es darabokra vágjuk, és a répára szórjuk. Jöhet rá a felkockázott hagyma, és az egészet megdinszteljük. Közben a paradicsomot cikkekre vágjuk, a kés lapját a deszka felé nyomva leszedjük a cikkek héját, a húsát pedig felkockázzuk, és az alapra dobjuk. Ízesítjük aprított rozmaringgal és petrezselyemmel, rászórjuk a kuszkuszt, és felöntjük az alaplével. Megsózzuk, borsozzuk, belereszeljük a citrom héját, és belefacsarjuk a felének a levét. Felforraljuk, ennyi idő alatt a kuszkusz el is készül, úgyhogy lefedjük, és félretesszük.

A kacsamelleket sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót. Egy serpenyőt közepes lángon felmelegítünk, belelocsoljuk az olajat, és a kacsát a bőrös oldalával lefelé elkezdjük pirítani. Kb. 5 perc után megfordítjuk, ennyi idő alatt a bőréből kisül a zsír, és ropogósra pirul. Minden oldalát lekérgesítjük, majd átdobjuk egy tepsire, és 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük 15 percre.

A visszamaradt zsíron lepirítjuk a földimogyorót. Ráöntjük a szójaszószt, a mézet, a fehérbort, belereszeljük a gyömbért, felöntjük az alaplével, és az egészet kicsit visszaforraljuk. A mandarin levében elkeverjük a keményítőt, és a mártásalaphoz adjuk. A kacsát kivesszük a sütőből, az alatta képződött szaftot is a mártáshoz öntjük, és krémesre forraljuk. Borsozzuk, belefacsarunk egy kis citromlevet, és tálalhatunk is.

Tálalás:

A kuszkuszt tányérra szedjük, rádobjuk a pihentetett, felszeletelt kacsamellet, meglocsoljuk a mogyorós mártással, végül aprított petrezselyemmel és reszelt mandarinhéjjal megszórva szervírozzuk.

mandarinos-kacsamell
Mandarinos kacsamell kuszkusszal

Elkészítési idő: kb. 40 perc

Ha tetszett a mandarinos kacsamell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?