A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
A zöldséges kuszkuszhoz
- 200 g sárgarépa
- 200 g brokkoli
- só
- 200 g kuszkusz
- 400 ml alaplé
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
- 150 g zöldborsó
A halhoz
- 800 g szürkeharcsa-filé
- só, bors
- 20 ml olaj
- 50 g mustár
- 15 szál snidling
- 2 csokor friss petrezselyem
A tálaláshoz
- 4 gerezd citrom
A karácsonyi rovat támogatója a
A karácsonyi rovat támogatója a
Hozzávalók
A zöldséges kuszkuszhoz
- 200 g sárgarépa
- 200 g brokkoli
- só
- 200 g kuszkusz
- 400 ml alaplé
- 1 gerezd fokhagyma
- 50 g vaj
- 150 g zöldborsó
A halhoz
- 800 g szürkeharcsa-filé
- só, bors
- 20 ml olaj
- 50 g mustár
- 15 szál snidling
- 2 csokor friss petrezselyem
A tálaláshoz
- 4 gerezd citrom
A sült harcsa zöldséges kuszkusszal elkészítéséhez először a körettel kezdünk. Egy lábasban vizet forralunk, közben a répát felvágjuk úgy, mintha ki akarnánk hegyezni, minden vágás előtt fordítunk rajta 90 fokot. A brokkolit rózsáira szedjük, és kis darabokra vágjuk. Enyhén megsózzuk a vizet, és 2 percig főzzük benne a zöldségeket, majd leszűrjük, és jéghideg vízbe tesszük.
A kuszkuszt egy tálba rakjuk, és leforrázzuk a dupla mennyiségű alaplével, sózzuk, belereszeljük a fokhagymát, elkeverjük, és lefedve félretesszük. A halat szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd olajat hevítünk egy serpenyőben, és oldalanként 2-2 perc alatt megsütjük.
A kuszkuszban elkeverjük a vajat, majd a zöldségeket leszűrjük, és hozzákeverjük a borsóval együtt. A halat vékonyan megkenjük a mustárral, és beleforgatjuk a felaprított zöldfűszerekbe.
Tányérra szedjük a zöldséges kuszkuszt, rátesszük a halat, és egy gerezd citrommal tálaljuk.
Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a sült harcsa zöldséges kuszkusszal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több harcsás recept:
Harcsapörkölt kapros-túros csuszával
Sült harcsafilé bazsalikomos-kapribogyós gremolátával
Szürke harcsa diós bundában, tejszínes rakott burgonyával