Hirdetés

Ázsiai lazacnyársak mentás-uborkás kuszkusszal

Hozzávalók

2
főre
+

A lazacnyársakhoz

2 szelet lazacfilé
5 ek szójaszósz
1 ek halszósz
1 db lime leve és héja
2 cm-es friss gyömbér lereszelve
1 gerezd fokhagyma lereszelve (nagyobb)

A kuszkuszhoz

150 g kuszkusz
só, bors
4 ek olaj
300 ml forró víz
1 csokor friss menta
1 db kisebb kígyóuborka
2 szál újhagyma
2 szál szárzeller
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ázsiai lazacnyársak mentás-uborkás kuszkusszal

Ezt a receptet kint a grillen vagy bent egy serpenyőben is megcsinálhatjátok. Szupergyors, szuperegyszerű, és tele van ízekkel!
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A lazacnyársakhoz

2 szelet lazacfilé
5 ek szójaszósz
1 ek halszósz
1 db lime leve és héja
2 cm-es friss gyömbér lereszelve
1 gerezd fokhagyma lereszelve (nagyobb)

A kuszkuszhoz

150 g kuszkusz
só, bors
4 ek olaj
300 ml forró víz
1 csokor friss menta
1 db kisebb kígyóuborka
2 szál újhagyma
2 szál szárzeller
Bevásárlólistához adom

A lazacot nagyobb kockákra vágjuk. A többi hozzávalót egy tálban összekeverjük, belerakjuk a halkockákat a pácba, és fél órát állni hagyjuk.

A kuszkuszt egy mély tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük benne az olajat, és felöntjük a vízzel. Lefedjük és addig hagyjuk állni, amíg a kuszkusz meg nem dagad. Ezután belerakjuk az apróra vágott mentát, a felkockázott uborkát, újhagymát és zellert.

Ázsiai lazacnyársak mentás-uborkás kuszkusszal tálalása

A bepácolt lazackockákat felhúzzuk a nyársra, és egy grillserpenyőben oldalanként 4-5 perc alatt készre sütjük. A kuszkusszal tálaljuk a nyársakat.

Ázsiai lazacnyársak mentás-uborkás kuszkusszal

Ha tetszett az ázsiai lazacnyársak receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások