Hozzávalók
A lazacnyársakhoz
- 2 szelet lazacfilé
- 5 ek szójaszósz
- 1 ek halszósz
- 1 db lime leve és héja
- 2 cm-es friss gyömbér lereszelve
- 1 gerezd fokhagyma lereszelve (nagyobb)
A kuszkuszhoz
- 150 g kuszkusz
- só, bors
- 4 ek olaj
- 300 ml forró víz
- 1 csokor friss menta
- 1 db kisebb kígyóuborka
- 2 szál újhagyma
- 2 szál szárzeller
Hozzávalók
A lazacnyársakhoz
- 2 szelet lazacfilé
- 5 ek szójaszósz
- 1 ek halszósz
- 1 db lime leve és héja
- 2 cm-es friss gyömbér lereszelve
- 1 gerezd fokhagyma lereszelve (nagyobb)
A kuszkuszhoz
- 150 g kuszkusz
- só, bors
- 4 ek olaj
- 300 ml forró víz
- 1 csokor friss menta
- 1 db kisebb kígyóuborka
- 2 szál újhagyma
- 2 szál szárzeller
A lazacot nagyobb kockákra vágjuk. A többi hozzávalót egy tálban összekeverjük, belerakjuk a halkockákat a pácba, és fél órát állni hagyjuk.
A kuszkuszt egy mély tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük benne az olajat, és felöntjük a vízzel. Lefedjük és addig hagyjuk állni, amíg a kuszkusz meg nem dagad. Ezután belerakjuk az apróra vágott mentát, a felkockázott uborkát, újhagymát és zellert.
A bepácolt lazackockákat felhúzzuk a nyársra, és egy grillserpenyőben oldalanként 4-5 perc alatt készre sütjük. A kuszkusszal tálaljuk a nyársakat.
Ha tetszett az ázsiai lazacnyársak receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!