A sütőtököt megtisztítjuk, felkockázzuk kb. 2 x 2 cm-es darabokra, a répát és a tofut pedig szintén ugyanekkorára aprítjuk. A lila káposztát vékony csíkokra, a pórét vékony karikákra vágjuk, a kelbimbók külső héját lefejtjük, majd félbevágjuk őket, és az összes előkészített zöldséget, valamint a tofut egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Megsózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe dobjuk 25 percre.
A tésztát al dentére főzzük 7-8 perc alatt sós lobogó vízben, majd leszűrjük.
A házi mogyoróvajhoz a földimogyorót egy erős aprítógépbe dobjuk, és türelmesen addig turmixoljuk, míg szép krémes állagú lesz. Mikor megvagyunk a krémes mogyoróvajjal, hozzáadjuk a szósz többi hozzávalóját is, és alaposan leturmixoljuk. Így kapjuk meg az enyhén pikáns és savas dresszinget a tésztasalinkhoz.
A sütés utolsó 5 percére bedobjuk a felvágott kelleveleket is a piruló zöldségek mellé, és tovább sütjük. A megsült zöldségeket aztán egy tálba szedjük, hozzáadjuk a leszűrt, lehűtött tésztát, és nyakon öntjük a szósszal. Végül megszórjuk aprított korianderrel, összeforgatjuk, és mehet is a kaja! :D

- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 25 perc