Hozzávalók
- 200 g édesburgonya
- 400 g sütőtök
- 1 db kápia paprika
- só, bors
- olívaolaj
- 20 g vaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g répa
- 1 kis csokor friss zsálya
- 1 ½ - 2 l zöldségalaplé
- 2 tk fehérborecet
A tökmagropogóshoz
- 1 db tojásfehérje
- 1 csipet só
- 1 tk fokhagymapor
- 100 g natúr tökmag
Hozzávalók
- 200 g édesburgonya
- 400 g sütőtök
- 1 db kápia paprika
- só, bors
- olívaolaj
- 20 g vaj
- 1 kis fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 100 g répa
- 1 kis csokor friss zsálya
- 1 ½ - 2 l zöldségalaplé
- 2 tk fehérborecet
A tökmagropogóshoz
- 1 db tojásfehérje
- 1 csipet só
- 1 tk fokhagymapor
- 100 g natúr tökmag
Az őszi zöldségkrémleves elkészítéséhez a megtisztított édesburgonyát, tököt és paprikát 2 cm-es kockákra vágjuk, tepsire rakjuk, összekeverjük sóval, borssal, 2 evőkanál olajjal és 200 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt elősütjük.
A leveshez a vaj és olaj keverékén megpirítjuk az apróra vágott hagymát, fokhagymát, a vékonyra szeletelt répát és a zsályaleveleket, majd belerakjuk az elősütött zöldségeket. Felöntjük ízlés szerint az alaplével attól függően, hogy milyen sűrűn szeretjük, majd addig főzzük, amíg megpuhulnak teljesen a zöldségek. Leturmixoljuk, belerakjuk az ecetet és elzárjuk alatta a lángot.
A ropogóshoz kicsit felverjük a tojásfehérjét a sóval és a fokhagymaporral, belekeverjük a tökmagot, tepsire terítjük és 160 fokra előmelegített sütőben 18-20 perc alatt megsütjük. Ezzel tálaljuk a levest.
Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett az őszi zöldségkrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!