Hozzávalók
- 4 ek étolaj
- 2 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 cm friss gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek sárga currypaszta
- 2 tk currypor
- 5 db paradicsom (120 g/db)
- 2 db édesburgonya (350 g/db)
- 600 g karfiol
- kb. 300 ml zöldségalaplé
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 150 g fagyasztott spenót
- 3 konzerv kókusztej (165 ml-es kiszerelés)
- só, bors
- 2 db lime
- 1 tk chilipor
A tálaláshoz
- 4 adag főtt rizs
- 1 db lime
- ½ csokor koriander
Hozzávalók
- 4 ek étolaj
- 2 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 2 cm friss gyömbér
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 ek sárga currypaszta
- 2 tk currypor
- 5 db paradicsom (120 g/db)
- 2 db édesburgonya (350 g/db)
- 600 g karfiol
- kb. 300 ml zöldségalaplé
- 1 konzerv csicseriborsó (400 g-os kiszerelés)
- 150 g fagyasztott spenót
- 3 konzerv kókusztej (165 ml-es kiszerelés)
- só, bors
- 2 db lime
- 1 tk chilipor
A tálaláshoz
- 4 adag főtt rizs
- 1 db lime
- ½ csokor koriander
Az őszi zöldségcurry elkészítéséhez először is egy lábosban közepes lángon olajat hevítünk. Hozzáadjuk az aprított vöröshagymát és a reszelt gyömbért, pirítjuk pár percig, majd mehet rá a zúzott fokhagyma, a currypaszta és a currypor. Elkeverjük, és további 1-2 percig főzzük, hogy kibővüljenek az ízek.
Hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, és pár percig főzzük, amíg a paradicsom megpuhul és levet enged. Ezután mehet bele az 1 cm-es kockákra vágott édesburgonya és a rózsáira szedett karfiol, amikkel még alaposan lepirítjuk az alapot. Jól összekeverjük a curryszósszal, majd felöntjük annyi zöldségalaplével, amennyi az alapanyagokat ellepi. Lefedjük a lábast, és hagyjuk főni, amíg a zöldségek kissé megpuhulnak.
Hozzáadjuk a csicseriborsót és a fagyasztott spenótot, és felöntjük a kókusztejszínnel. Jól összekeverjük, majd közepes lángon még 10 percig főzzük, hogy a zöldségek teljesen megpuhuljanak és az ízek összeérjenek. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és ízesítjük a lime kifacsart levével, valamint a chiliporral.
Tálaláskor a rizst tányérokra szedjük, és arra merünk a curryből. Friss lime-gerezdekkel és korianderlevelekkel díszítjük.
- Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett az őszi zöldségcurry receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Körözzük a legjobb húsmentes curryket! Ha te is zöldségmániás vagy, ezeket a verziókat is feltétlenül próbáld ki!
Sült zöldséggolyók curryszószban, mentás joghurttal
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 1 g
Szénhidrát: 5 g
Zsír: 1 g
Kalória: 30 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 5.96 g
Szénhidrát: 20.65 g
Zsír: 4.75 g
Kalória: 121.84 kcal