Hirdetés

Pesztós tésztasaláta

Hozzávalók

4
főre
+
300 g kagylótészta
2 marék friss bazsalikom
60 g reszelt parmezán
2 gerezd fokhagyma
2 ek fenyőmag
100 ml olívaolaj
só, bors
250 - 300 g csirkemellfilé
1 - 2 ek olaj
200 g fekete olajbogyó
200 g koktélparadicsom
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Pesztós tésztasaláta

Ez egy könnyen elkészíthető tésztasaláta, amihez a csirkét akár otthon a konyhában, vagy kint a grillen is megsütheted, és a már kész saliba csak bele kell kockázni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
300 g kagylótészta
2 marék friss bazsalikom
60 g reszelt parmezán
2 gerezd fokhagyma
2 ek fenyőmag
100 ml olívaolaj
só, bors
250 - 300 g csirkemellfilé
1 - 2 ek olaj
200 g fekete olajbogyó
200 g koktélparadicsom
Bevásárlólistához adom

A tésztát sós vízben megfőzzük, a bazsalikomot, parmezánt, fokhagymát, fenyőmagot és olívaolajat egy aprítógépbe öntjük, sózzuk, borsozzuk és krémesre összezúzzuk. A csirkemellet alaposan sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát 3-3 percig sütjük az olajon a serpenyőben, majd 160 fokos sütőben 25 percen keresztül sütjük.

Pesztós tésztasaláta

Ha megsült a hús, kicsit hagyjuk kihűlni, majd kis kockákra vágjuk. A koktélparadicsomokat felezzük vagy negyedeljük (méretüktől függően), és az olajbogyókat is elfelezzük. A csirkét, a pesztót, a paradicsomot és az olajbogyót ráöntjük a tésztára, és az egészet alaposan összekeverjük.

Ha tetszett a pesztós tésztasaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások