Hozzávalók
A lazachoz
- 250 g lazacfilé
- só, bors
- ½ db citrom leve
- 1 csokor petrezselyem
A salátához
- 350 g koktélparadicsom
- 2 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 2 db jalapeno paprika
- 2 csokor koriander
- 1 db lime leve
- bors
Az öntethez
- 4 db chipotle paprika (konzervből)
- ½ ek mustár
- 4 db koktélparadicsom
- 6 gerezd fokhagyma
- ½ db citrom leve
- só, bors
- 150 ml kukoricaolaj
A tálaláshoz
- 1 ek kukoricaolaj
- 2 db kukoricatortilla
Pico de gallo saláta párolt lazaccal
Hozzávalók
A lazachoz
- 250 g lazacfilé
- só, bors
- ½ db citrom leve
- 1 csokor petrezselyem
A salátához
- 350 g koktélparadicsom
- 2 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 2 db jalapeno paprika
- 2 csokor koriander
- 1 db lime leve
- bors
Az öntethez
- 4 db chipotle paprika (konzervből)
- ½ ek mustár
- 4 db koktélparadicsom
- 6 gerezd fokhagyma
- ½ db citrom leve
- só, bors
- 150 ml kukoricaolaj
A tálaláshoz
- 1 ek kukoricaolaj
- 2 db kukoricatortilla
A pico de gallo saláta első lépéseként a lazacszeleteket sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk citromlével. A petrezselymet egy szűrőbe tesszük és gyöngyöző víz fölé helyezzük. Ráfektetjük a lazacszeleteket, lefedve 3-4 perc alatt készre pároljuk a halat, majd félretesszük kihűlni.
A paradicsomokat negyedeljük és összekeverjük a finomra vágott lila hagymával, a magházától megfosztott, felkockázott jalapenóval és a felaprított korianderrel. Ráfacsarjuk a lime levét, borsozzuk és alaposan összekeverjük.
Az öntethez a hozzávalókat egy magasabb falú mérőpohárba rakjuk és botmixerrel lezúzzuk.
Tálalásnál a paradicsomos saláta felét egy lapoabb tálra halmozzuk és rátördeljük a kihűlt lazacot. Ráhalmozzuk a maradék paradicsomos keveréket és meglocsoljuk egy kevés kukoricaolajjal. Az egészet nyakon öntjük az öntettel, és pirított tortillával tálaljuk.
- Elkészítési idő: 45 perc
Ha tetszett a pico de gallo saláta párolt lazaccal recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!