Hozzávalók
- 100 g (csomagolt) zöldsaláta keverék
- 12 szem koktélparadicsom
- ½ db kígyóuborka
- 1 konzerv tonhalkonzerv, leszűrve (80 grammos csomag)
- 1 marék olajbogyó
- 1 kis csokor friss kapor
a morzsához
- 30 g pankomorzsa/rusztikus zsemlemorzsa
- 30 g hántolt mandula
- 1 db kezeletlen héjú citrom
- 1 db narancs lereszelt héja
- 1 csokor petrezselyem
az öntethez
- olívaolaj
- citromlé
- 1 tk méz
- só, bors
Tonhal saláta citrusos ropogós morzsával
Hozzávalók
- 100 g (csomagolt) zöldsaláta keverék
- 12 szem koktélparadicsom
- ½ db kígyóuborka
- 1 konzerv tonhalkonzerv, leszűrve (80 grammos csomag)
- 1 marék olajbogyó
- 1 kis csokor friss kapor
a morzsához
- 30 g pankomorzsa/rusztikus zsemlemorzsa
- 30 g hántolt mandula
- 1 db kezeletlen héjú citrom
- 1 db narancs lereszelt héja
- 1 csokor petrezselyem
az öntethez
- olívaolaj
- citromlé
- 1 tk méz
- só, bors
A csomagolt zöldsaláta keverékek közül, azt a fajtát nagyon szeretem, amiben nyers céklacsíkok vannak. Ehhez a recepthez is ideális.
A morzsához felforrósítunk egy serpenyőt és az apróra vágott mandulát és a pankormorzsát kevés olívaolajon, folyamatosan rázogatva, aranybarnára sütjük. A tűzről levéve kihűtjük, majd hozzáreszeljük a citrusok héját és beleszórjuk az apróra vágott friss petrezselymet. Az öntethez (vinnaigrette) kifacsarjuk a citromot, majd háromszoros mennyiségű olívaolajjal simára keverjük. Belecsurgatjuk a mézet, sózzuk, borsozzuk. A salátát összekeverjük a felezett koktélparadicsommal, a feldarabolt kígyóuborkával és az olajbogyóval, majd meglocsoljuk a vinnaigrettel, mehet rá az apróra vágott kapor is. Eloszlatjuk a tetején a tonhaldarabokat, majd tálalás előtt megszórjuk a ropogós morzsával.