Smart

Egyserpenyőstejszínes-fokhagymáscsirke

Egyserpenyős tejszínes-fokhagymás csirke

Hozzávalók
25 ml
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
500 g
csirkemell
só, bors
6 gerezd
fokhagyma
15 g
finomliszt
1 db
tojássárgája
0.5 csokor
friss kakukkfű
1 tk
cayenne-bors
0.5 db
citrom leve
350 ml
habtejszín

Elkészítés

A tejszínes-fokhagymás csirke elkészítéséhez egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a finomra aprított hagymát üvegesre pirítjuk benne. Közben a csirkehúst megtisztítjuk, felkockázzuk. Ezután mehet a vöröshagymához, sózzuk, borsozzuk és alaposan lepirítjuk, amíg a húson megjelennek kisebb aranybarna foltok. A fokhagymagerezdeket átnyomjuk egy fokhagymanyomón, hozzáadjuk az alaphoz, majd alaposan elkeverjük és 1-2 percig tovább pirítjuk.

Egy mérőpohárba kimérjük a tejszínt, beletesszük a lisztet és egy tojássárgáját, habverővel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a csirkéhez és elkeverjük. Beleszórjuk a friss kakukkfűleveleket, sózzuk, borsozzuk, mehet hozzá a Cayenne-bors, majd alacsony lángon főzzük 5-7 percig, végül belefacsarjuk fél citrom levét.

Mikróban dupla mennyiségű vízben készítettem mellé bulgurt, de bármilyen köret tökéletes lehet hozzá: főtt burgonya, kuszkusz, rizs vagy egy király tagliatelle.

egyserpenyos-tejszines-fokhagymas-csirke-5
Egyserpenyős tejszínes-fokhagymás csirke (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Ti se szerettek sokat mosogatni? Nem is kell! Szerencsére sok kaja készíthető egyetlen serpenyőben vagy lábasban. Íme még több recept, amiért rajongani fogtok, mert mindegyik elkészíthető egy edényben:

Kolbászos-gombás-tejszínes egylábasos penne

Egyserpenyős zöldséges-pesztós egytálétel

Egylábasos fokhagymás-tejszínes-parmezános spagetti

www.streetkitchen.hu

Szuperkrémes, pofonegyszerű és pikk-pakk elkészül.

Hozzávalók

4 főre
25 ml
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
500 g
csirkemell
só, bors
6 gerezd
fokhagyma
15 g
finomliszt
1 db
tojássárgája
0.5 csokor
friss kakukkfű
1 tk
cayenne-bors
0.5 db
citrom leve
350 ml
habtejszín

A tejszínes-fokhagymás csirke elkészítéséhez egy serpenyőben olajat hevítünk, majd a finomra aprított hagymát üvegesre pirítjuk benne. Közben a csirkehúst megtisztítjuk, felkockázzuk. Ezután mehet a vöröshagymához, sózzuk, borsozzuk és alaposan lepirítjuk, amíg a húson megjelennek kisebb aranybarna foltok. A fokhagymagerezdeket átnyomjuk egy fokhagymanyomón, hozzáadjuk az alaphoz, majd alaposan elkeverjük és 1-2 percig tovább pirítjuk.

Egy mérőpohárba kimérjük a tejszínt, beletesszük a lisztet és egy tojássárgáját, habverővel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a csirkéhez és elkeverjük. Beleszórjuk a friss kakukkfűleveleket, sózzuk, borsozzuk, mehet hozzá a Cayenne-bors, majd alacsony lángon főzzük 5-7 percig, végül belefacsarjuk fél citrom levét.

Mikróban dupla mennyiségű vízben készítettem mellé bulgurt, de bármilyen köret tökéletes lehet hozzá: főtt burgonya, kuszkusz, rizs vagy egy király tagliatelle.

egyserpenyos-tejszines-fokhagymas-csirke-5
Egyserpenyős tejszínes-fokhagymás csirke (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Ti se szerettek sokat mosogatni? Nem is kell! Szerencsére sok kaja készíthető egyetlen serpenyőben vagy lábasban. Íme még több recept, amiért rajongani fogtok, mert mindegyik elkészíthető egy edényben:

Kolbászos-gombás-tejszínes egylábasos penne

Egyserpenyős zöldséges-pesztós egytálétel

Egylábasos fokhagymás-tejszínes-parmezános spagetti

Ha tetszett az Egyserpenyős tejszínes-fokhagymás csirke receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept