Hozzávalók
- 50 g vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk liszt
- 600 ml alaplé (szerintünk a csirke a legjobb)
- 500 ml főzőtejszín
- só
- 1 csipet őrölt fehér bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 tk fokhagymapor
- 280 g spagetti
- 100 g parmezán (vagy más kemény, hosszan érlelt sajt)
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 50 g vaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 tk liszt
- 600 ml alaplé (szerintünk a csirke a legjobb)
- 500 ml főzőtejszín
- só
- 1 csipet őrölt fehér bors
- 1 csipet őrölt szerecsendió
- 1 tk fokhagymapor
- 280 g spagetti
- 100 g parmezán (vagy más kemény, hosszan érlelt sajt)
- 1 csokor petrezselyem
Az egylábasos spagetti elkészítését mindig a tejszínes alapmártás elkészítésével kezdjük. Ehhez a vajat egy lábasban, közepesen erős lángon felhevítjük, majd belenyomjuk a zúzott fokhagymát, picit lepirítjuk, rászórjuk a lisztet, habzásig hevítjük, és felöntjük az alaplével. Ezt közepes lángon kiforraljuk, majd felöntjük a tejszínnel, ízesítjük sóval, fehér borssal, szerecsendióval és fokhagymaporral.
A spagettit félbetörjük, a mártásalapba szórjuk, és fedő alatt, kb. 10 perc alatt készre főzzük. Néha átkeverjük, nehogy lekapjon az alja. A parmezánt kis lyukú reszelőn lereszeljük, és a finomra vágott petrezselyemmel együtt a tésztába keverjük, ezután már tálalhatunk is.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett az egylábasos tejszínes spagetti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több egylábasos pasta:
Cukkinis-paradicsomos egylábasos penne
Ultimate füstös, egylábasos tészta