A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 200 g lángolt kolbász
- 250 g csiperkegomba
- 1 fej hagyma (kb. 160 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ½ l alaplé
- 1 mk őrölt fűszerkömény
- só, bors
- 280 g penne
- 125 g natúr krémsajt
- 80 ml tejszín
- 100 g füstölt sajt
- 1 csokor snidling
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 200 g lángolt kolbász
- 250 g csiperkegomba
- 1 fej hagyma (kb. 160 g)
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ½ l alaplé
- 1 mk őrölt fűszerkömény
- só, bors
- 280 g penne
- 125 g natúr krémsajt
- 80 ml tejszín
- 100 g füstölt sajt
- 1 csokor snidling
A kolbászos-gombás-tejszínes egylábasos penne elkészítéséhez először a kolbászt vékonyan felkarikázzuk, majd egy lábasban, közepes lángon ropogósra pirítjuk. Egy szűrőkanállal kiszedjük, majd a visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a negyedelt vagy több cikkbe vágott csiperkét. Ezután azt is kiszedjük, és a visszamaradt zsiradékra szórjuk a finomra vágott hagymát és a fokhagymanyomón átzúzott fokhagymát.
Kicsit lepirítjuk, majd felöntjük kb. 100 ml alaplével. Visszaforraljuk, majd rászórjuk a köményt, megsózzuk, borsozzuk, és még vagy kétszer felöntjük, hogy a hagyma kellően szétfőjön.
Ezután a maradék alaplével felöntjük, erős lángra kapcsolunk, beleszórjuk a tésztát, visszaszórjuk a gombát és a kolbászt, és fedő alatt 10-12 perc alatt készre főzzük a tésztát.
Belekeverjük a krémsajtot, a tejszínt és a reszelt sajtot, kevergetve összeforraljuk, majd beleszórjuk a felaprított snidlinget, és készen is vagyunk.
Tipp: Ha megbolondítanátok kicsit, mindenképp szórjatok rá egy kis pirított hagymát is!
Elkészítési idő: kb. 35 perc
Ha tetszett a kolbászos-gombás-tejszínes egylábasos penne receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több egylábasos kaja:
Csirkés-gombás-krumplis chowder
Egylábasos gulyáspasta
Cukkinis-paradicsomos egylábasos penne