Hozzávalók
A leveshez
- 1 ½ kg csirkefarhát
- 1 ek paradicsompüré
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- 1 tk egész bors
- 3 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 1 fej zeller
- 1 fej karalábé
- 1 csokor petrezselyem
A húsgombócokhoz
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- frissen reszelt szerecsendió
- ½ csokor petrezselyem
- 1 db tojás
- 3 - 4 ek zsemlemorzsa
A dörgicsei csibeleves
Hozzávalók
A leveshez
- 1 ½ kg csirkefarhát
- 1 ek paradicsompüré
- 1 fej hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- 1 tk egész bors
- 3 szál sárgarépa
- 3 szál fehérrépa
- 1 fej zeller
- 1 fej karalábé
- 1 csokor petrezselyem
A húsgombócokhoz
- 500 g csirkemell
- só, bors
- 2 gerezd fokhagyma
- frissen reszelt szerecsendió
- ½ csokor petrezselyem
- 1 db tojás
- 3 - 4 ek zsemlemorzsa
A farhátat vékonyan bekenjük a paradicsompürével, és 200 fokos sütőben 20 percig pirítjuk. Ezután 2-2,5 liter hideg vízbe tesszük főni az egész, héjastul hagyott hagymával és fokhagymával, sóval és borssal. Ha felforrt, akkor alacsony lángon, gyöngyözve főzzük 2 órán keresztül, a főzés közben keletkező habot kanállal leszedjük a leves tetejéről. Ha letelt az idő, hozzáadjuk a tisztított zöldségeket és a petrezselymet, és még 1,5 órát főzzük.
A csirkemellet aprítóba tesszük a fokhagymával és a fűszerekkel és a petrezselyemmel. Hozzáadjuk a tojást és a zsemlemorzsát, és összekeverjük. Vizes kézzel kis golyókat formázunk a húsos pépből, majd a levesbe tesszük a golyócskákat és 20-25 perc alatt készre főzzük őket.
Ha tetszett a dörgicsei csibeleves receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!