Egyszerű levesek

Avokádó-krémleves

Avokádó-krémleves

Hozzávalók
3 ek
étolaj
2 szál
újhagyma
2 gerezd
fokhagyma
3 db
érett avokádó
0.5 csokor
koriander
200 ml
zöldségalaplé
400 ml
növényi tej
só, bors
1.5 db
lime leve
A tálaláshoz
20 g
fűszeres nachos
0.5 csokor
koriander

Elkészítés

Az avokádó-krémleves első lépéseként olajat hevítünk egy lábasban, rádobjuk a felkarikázott újhagymát, belereszeljük a fokhagymát és közepes hőfokon alaposan lepirítjuk. A hagymás alapot átszedjük egy turmixgépbe. Ehhez mehet az avokádó kikanalazott húsa, a korianderzöld, az alaplé és a növényi tej. Sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a lime-levet, majd az egészet krémesre turmixoljuk. 

A kész levest átszűrjük, és nachosszal, valamint aprított korianderlevelekkel megszórva tálaljuk.

avokadokremleves-2
Avokádó-krémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Évek óta kitartóan tombol az avokádómánia, és úgy tűnik, hogy egyelőre még nem csillapodik. Nekünk sincs ellenünkre a krémes gyümölcs fogyasztása, akár egy jó fűszeres guacamole, akár egy tartalmas avotoast formájában. De ne ragadjunk le az alapoknál! Az avokádó ugyanis számos ételben megállja a helyét, legyen szó salátáról, mártogatósról vagy akár levesről! Az avokádókrémleves után próbáljátok ki ezeket az avokádós különlegességeket is, nem fogjátok megbánni!

Sajt steak avokádós-uborkás kuszkuszsalátával

Quinoás-csicseriborsós burrito avokádós mártogatóssal

Zöldségkrémleves rántott avokádóval

www.streetkitchen.hu

A Villámgyors receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Azt gondolnád, hogy avokádóból nem lehet krémlevest csinálni. Hát haver, tévedsz! 😀 Nem csak a pirítóson állja meg a helyét, fullos krémlevest is lehet belőle készíteni.

Hozzávalók

2 főre
3 ek
étolaj
2 szál
újhagyma
2 gerezd
fokhagyma
3 db
érett avokádó
0.5 csokor
koriander
200 ml
zöldségalaplé
400 ml
növényi tej
só, bors
1.5 db
lime leve
A tálaláshoz
20 g
fűszeres nachos
0.5 csokor
koriander

Az avokádó-krémleves első lépéseként olajat hevítünk egy lábasban, rádobjuk a felkarikázott újhagymát, belereszeljük a fokhagymát és közepes hőfokon alaposan lepirítjuk. A hagymás alapot átszedjük egy turmixgépbe. Ehhez mehet az avokádó kikanalazott húsa, a korianderzöld, az alaplé és a növényi tej. Sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a lime-levet, majd az egészet krémesre turmixoljuk. 

A kész levest átszűrjük, és nachosszal, valamint aprított korianderlevelekkel megszórva tálaljuk.

avokadokremleves-2
Avokádó-krémleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc

Évek óta kitartóan tombol az avokádómánia, és úgy tűnik, hogy egyelőre még nem csillapodik. Nekünk sincs ellenünkre a krémes gyümölcs fogyasztása, akár egy jó fűszeres guacamole, akár egy tartalmas avotoast formájában. De ne ragadjunk le az alapoknál! Az avokádó ugyanis számos ételben megállja a helyét, legyen szó salátáról, mártogatósról vagy akár levesről! Az avokádókrémleves után próbáljátok ki ezeket az avokádós különlegességeket is, nem fogjátok megbánni!

Sajt steak avokádós-uborkás kuszkuszsalátával

Quinoás-csicseriborsós burrito avokádós mártogatóssal

Zöldségkrémleves rántott avokádóval

Ha tetszett az Avokádó-krémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept