Az avokádó-krémleves első lépéseként olajat hevítünk egy lábasban, rádobjuk a felkarikázott újhagymát, belereszeljük a fokhagymát és közepes hőfokon alaposan lepirítjuk. A hagymás alapot átszedjük egy turmixgépbe. Ehhez mehet az avokádó kikanalazott húsa, a korianderzöld, az alaplé és a növényi tej. Sózzuk, borsozzuk, belefacsarjuk a lime-levet, majd az egészet krémesre turmixoljuk.
A kész levest átszűrjük, és nachosszal, valamint aprított korianderlevelekkel megszórva tálaljuk.

- Elkészítési idő: 20 perc
Évek óta kitartóan tombol az avokádómánia, és úgy tűnik, hogy egyelőre még nem csillapodik. Nekünk sincs ellenünkre a krémes gyümölcs fogyasztása, akár egy jó fűszeres guacamole, akár egy tartalmas avotoast formájában. De ne ragadjunk le az alapoknál! Az avokádó ugyanis számos ételben megállja a helyét, legyen szó salátáról, mártogatósról vagy akár levesről! Az avokádókrémleves után próbáljátok ki ezeket az avokádós különlegességeket is, nem fogjátok megbánni!
Sajt steak avokádós-uborkás kuszkuszsalátával