Hozzávalók
A tésztához
- 300 g liszt
- 100 g porcukor
- 200 g lágy vaj
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g-os kiszerelés)
- 1 db citrom
- 2 db tojássárgája
- 1 csipet só
A „panírozáshoz”
- 2 db tojásfehérje
- 100 g darált dió
Díszítésnek
- 100 g baracklekvár
Boszorkánypogácsa
Hozzávalók
A tésztához
- 300 g liszt
- 100 g porcukor
- 200 g lágy vaj
- 1 csomag vaníliás cukor (12 g-os kiszerelés)
- 1 db citrom
- 2 db tojássárgája
- 1 csipet só
A „panírozáshoz”
- 2 db tojásfehérje
- 100 g darált dió
Díszítésnek
- 100 g baracklekvár
A boszorkánypogácsa elkészítéséhez a lisztet és a porcukrot keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, a vaníliás cukrot, a citrom héját és a felének a levét, a kettéválasztott tojások sárgáját és a sót. Dagasztókarral összedolgozzuk, aztán kézzel átgyúrjuk, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe tesszük.
A tésztát 60 db kb. 10 g-os golyócskára osztjuk, majd mindegyiket az enyhén felvert tojásfehérjébe dobjuk, azután lecsepegtetve a darált dióba forgatjuk, és 2 db, sütőpapírral borított gáztepsire sorakoztatjuk őket.
A jellegzetes forma eléréséhez egy vékony fakanál nyelét a közepükbe nyomjuk, ettől kicsit ki is lapul, és a lyuk is adott lesz a lekvárhoz. 180 fokra előmelegített sütőben 14-15 perc alatt készre sütjük.
Közben a lekvárt felforraljuk, átszűrjük, és egy habzsákba töltjük. A kész sütemény közepébe nyomunk a lekvárból, majd hagyjuk pihenni és száradni egy éjszakát.
Elkészítési idő: kb. 75 perc + pihentetés
Ha tetszett a boszorkánypogácsa receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több boszorkányosan jó recept:
Lekváros fánk
Pezsgőkrémes-vörösáfonyás pite
Lekváros piskótatallér