Street Kitchen

Buggyantotttojás,ahogyaztkell!

Buggyantott tojás, ahogy azt kell!

Hozzávalók
2 l
víz
1 nagy csipet
2 ek
10%-os ételecet
6 db
tojás

Elkészítés

A buggyantott tojás elkészítésétől sokan félnek, de ha bemagoljátok a következő lépéseket, perfekt lesz a végeredmény!

Egy nagyobb lábasban elkezdjük felforralni a vizet a sóval és az ecettel. Nem kell, hogy lobogjon, elég, ha éppen csak gyöngyözik.

A tojásokat egyesével egy csészébe vagy egy kis tálkába ütjük, innen pedig óvatosan a vízbe állított merőkanálba zuttyantjuk. Nagyjából 2-3 perc főzés után egy szilikonspatula vagy kanál segítségével a már kissé megszilárdult tojást óvatosan kifordítjuk a merőkanálból a vízbe. További 2-3 perc főzés után kellőképp meg is buggyan a tojás, ekkor egy szűrőkanállal óvatosan kiszedhetjük. 

Ha egyszerre többet szeretnénk szervírozni, akkor az ecetes fürdőből először hideg vízbe szedjük őket. A visszamelegítéshez az elkészült tojásokat 1-2 percre visszatesszük a főzővízbe, hogy éppen csak átmelegedjenek, de ne főjenek tovább.

Buggyantott tojás

A sima avokádós pirítós is príma választás, de ha ránk hallgattok, kipróbáljátok a fetás avokádókrémes pirítóst buggyantott tojással, serranoropogóssal!

Még több tuti alaprecept, ha kezdő vagy a konyhában, de nem riadsz vissza a fejlődéstől:

Így készíts perfekt palacsintát

Így apríts zöldséget úgy, mint a profik!

Szaftos hamburger húspogácsa

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A buggyantott tojás szuper feltét szendvicsekhez vagy egy Lajos-féle spenótfőzelékhez. :)

Hozzávalók

6 darabhoz
2 l
víz
1 nagy csipet
2 ek
10%-os ételecet
6 db
tojás

A buggyantott tojás elkészítésétől sokan félnek, de ha bemagoljátok a következő lépéseket, perfekt lesz a végeredmény!

Egy nagyobb lábasban elkezdjük felforralni a vizet a sóval és az ecettel. Nem kell, hogy lobogjon, elég, ha éppen csak gyöngyözik.

A tojásokat egyesével egy csészébe vagy egy kis tálkába ütjük, innen pedig óvatosan a vízbe állított merőkanálba zuttyantjuk. Nagyjából 2-3 perc főzés után egy szilikonspatula vagy kanál segítségével a már kissé megszilárdult tojást óvatosan kifordítjuk a merőkanálból a vízbe. További 2-3 perc főzés után kellőképp meg is buggyan a tojás, ekkor egy szűrőkanállal óvatosan kiszedhetjük. 

Ha egyszerre többet szeretnénk szervírozni, akkor az ecetes fürdőből először hideg vízbe szedjük őket. A visszamelegítéshez az elkészült tojásokat 1-2 percre visszatesszük a főzővízbe, hogy éppen csak átmelegedjenek, de ne főjenek tovább.

Buggyantott tojás

A sima avokádós pirítós is príma választás, de ha ránk hallgattok, kipróbáljátok a fetás avokádókrémes pirítóst buggyantott tojással, serranoropogóssal!

Még több tuti alaprecept, ha kezdő vagy a konyhában, de nem riadsz vissza a fejlődéstől:

Így készíts perfekt palacsintát

Így apríts zöldséget úgy, mint a profik!

Szaftos hamburger húspogácsa

Ha tetszett a Buggyantott tojás, ahogy azt kell! receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept