Hirdetés

Fetás avokádókrémes pirítós buggyantott tojással, serranoropogóssal

Hozzávalók

3 - 6
főre
+

Az avokádókrémhez

½ db piros pritaminpaprika
1 csokor koriander (kisebb)
1 gerezd fokhagyma (nagyobb)
2 db érett avokádó (nagyobb)
200 g feta
4 - 5 ek extra szűz olívaolaj
1 db lime leve (nagyobb)
só, bors

A buggyantott tojáshoz

6 db tojás
150 ml fehérborecet

A tálaláshoz

6 szelet serrano sonka
1 db bagett vagy ciabatta (nagyobb)
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Fetás avokádókrémes pirítós buggyantott tojással, serranoropogóssal

Itt van nektek egy nagyon király, energiadús reggeli folyós sárgájú buggyantott tojással, amivel biztos, hogy jól indul a nap.
Kipróbáltam, jóóó lett!
3
Hirdetés

Hozzávalók

3 - 6
főre
+

Az avokádókrémhez

½ db piros pritaminpaprika
1 csokor koriander (kisebb)
1 gerezd fokhagyma (nagyobb)
2 db érett avokádó (nagyobb)
200 g feta
4 - 5 ek extra szűz olívaolaj
1 db lime leve (nagyobb)
só, bors

A buggyantott tojáshoz

6 db tojás
150 ml fehérborecet

A tálaláshoz

6 szelet serrano sonka
1 db bagett vagy ciabatta (nagyobb)
Bevásárlólistához adom

A pritaminpaprikát apró kockákra, a koriandert és a fokhagymát finomra vágjuk. Az avokádót magjától és héjától megfosztva egy keverőtálba tesszük, a fetával együtt villával pépesítjük, majd rádobjuk a paprikát, a fokhagymát és a koriandert, ráöntjük az olívaolajat és a lime-levet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd összekeverjük. 

Egy lapos, szélesebb lábasba annyi vizet öntünk, hogy a lábas falán kb. 8 cm-ig érjen. Hozzáöntjük az ecetet, majd forráspontig melegítjük, és visszább vesszük a hőfokot, hogy ne forrjon, de még csak ne is gyöngyözzön a víz, viszont tűzforró legyen. A tojásokat megtörjük, majd mindegyiket külön-külön egy-egy kisebb pohárba tesszük. A vizet körkörösen megkavarva, vigyázva arra, hogy ne forogjon túl gyorsan, de lassan se, óvatosan beleengedjük a tojásokat, majd kb. 3-4 perc alatt megfőzzük. Folyamatosan ellenőrizzük az ujjunkkal nyomkodva, hogy a sárgája még folyós maradjon, de a fehérje főtt legyen.

Fetás avokádókrémes pirítós

A sonkákat 2 papírtörlő között a mikróba helyezzük 3-4 percre. A bagettből vagy ciabattából pirítóst csinálunk, megkenjük az avokádókrémmel, ráhelyezzük a tojást és a serranoropogóst, és fogyasztjuk.

Ha tetszett a fetás avokádókrémes pirítós receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások