Hozzávalók

10 - 12
darabhoz
+
Hozzávaló kipipálva
200 ml tej
Hozzávaló kipipálva
200 ml szénsavas víz
Hozzávaló kipipálva
3 db tojás
Hozzávaló kipipálva
140 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
1 mk olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Így készíts perfekt palacsintát

Palacsinta nélkül lehet élni, de nem érdemes! Ezért egy jó alaprecept nélkülözhetetlen a konyhában, úgyhogy gyorsan meg is mutatjuk, hogyan tudtok otthon is, klasszik palacsintasütő nélkül is palacsintát sütni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
18
Hirdetés

Hozzávalók

10 - 12
darabhoz
+
Hozzávaló kipipálva
200 ml tej
Hozzávaló kipipálva
200 ml szénsavas víz
Hozzávaló kipipálva
3 db tojás
Hozzávaló kipipálva
140 g liszt
Hozzávaló kipipálva
1 csipet só
Hozzávaló kipipálva
1 mk olaj a sütéshez
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A palacsinta tésztájához a hozzávalókat egy magasabb falú edénybe rakjuk, majd egy botmixer segítségével teljesen csomómentesre keverjük. 

Egy klasszikus, teflonbevonatú, 20 cm átmérőjű serpenyőt vékonyan megkenünk olajjal, és közepes hőmérsékletűre hevítjük. 

Miután felmelegedett, egy kisebb merőkanálnyi palacsintatésztát kanalazunk a közepére, és körbeforgatjuk a serpenyőt. Ez azért fontos, hogy a tészta mindenhol szépen elterüljön. 1,5-2 percig sütjük, majd egy spatula segítségével megfordítjuk a palacsintát, és ezt az oldalát is 1,5-2 percig sütjük. 

A többi tésztával ugyanígy teszünk, végül tálaláskor ízlés szerint megtölthetjük a palacsintákat lekvárral, csokikrémmel vagy amivel csak akarjuk! 

Palacsinta

Ha tetszett a perfekt palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?