Hirdetés

Cigánypecsenye hagymás burgonyával

Hozzávalók

4
főre
+

A cigánypecsenyéhez

Hozzávaló kipipálva
600 g (4 szelet-) sertéstarja
Hozzávaló kipipálva
120 g füstölt szalonna
Hozzávaló kipipálva
4 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 tk durvára őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
1 tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
2 tk dijoni mustár
Hozzávaló kipipálva
3 ek étolaj
Hozzávaló kipipálva
1 csapott ek só

A hagymás tört krumplihoz

Hozzávaló kipipálva
1 kg krumpli
Hozzávaló kipipálva
4 fej vöröshagyma
Hozzávaló kipipálva
6 - 8 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
100 ml víz
Hozzávaló kipipálva
80 - 100 ml olaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 ek pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk majoranna
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Cigánypecsenye hagymás burgonyával

A cigánypecsenyének egyszerűen nem tudunk ellenállni. Lehet, hogy nem a legideálisabb randikaja, de minden egyéb alkalomra tökéletes.
Kipróbáltam, jóóó lett!
41
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+

A cigánypecsenyéhez

Hozzávaló kipipálva
600 g (4 szelet-) sertéstarja
Hozzávaló kipipálva
120 g füstölt szalonna
Hozzávaló kipipálva
4 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
1 tk durvára őrölt bors
Hozzávaló kipipálva
1 tk pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
2 tk dijoni mustár
Hozzávaló kipipálva
3 ek étolaj
Hozzávaló kipipálva
1 csapott ek só

A hagymás tört krumplihoz

Hozzávaló kipipálva
1 kg krumpli
Hozzávaló kipipálva
4 fej vöröshagyma
Hozzávaló kipipálva
6 - 8 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
100 ml víz
Hozzávaló kipipálva
80 - 100 ml olaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
1 ek pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk majoranna
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A zúzott fokhagymát, a borsot, sót, pirospaprikát, mustárt és az olajat összekeverjük. A hússzeleteket egy húslapítóval, vagy egy nehezebb lábassal kilapítjuk, majd a szeletek mindkét oldalát bekenjük a páccal, és legalább egy órára hűtőbe tesszük (de akár egy éjszakára is bent hagyhatjuk). Sütés előtt egy órával kivesszük a húst.

A szalonnából vastag csíkokat vágunk, és centinként beirdaljuk. Forró serpenyőben kisütjük a szalonna zsírját, alacsony lángon, kb. percenként megfordítva. A kisült zsírban megsütjük a hússzeleteket, gyakran forgatva, míg szép pirosra sülnek.

A krumplikat meghámozzuk, nagyobb kockákra vágjuk és sós vízben megfőzzük. A hagymát felkockázzuk, az olajon üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, felöntjük a vízzel, és hozzáadjuk a pirospaprikát és a majorannát.

Ha elfőtt a folyadék, a még forró krumplit rádobjuk a hagymás alapra, majd szétnyomkodjuk a krumplikat, sózzuk, borsozzuk, és pár percig még együtt pirítjuk. A sült tarjára fektetjük a ropogós szalonnát és a hagymás krumplival tálaljuk.

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?