Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
darabhoz
+

A palacsintatésztához

110 g liszt
1 csipet só
2 db tojás
120 ml tej
80 ml hideg víz
1 ek cukor
½ db narancs héja
1 ek olaj
vaj a serpenyő kikenéséhez

A narancsos-vajas szószhoz

4 ek cukor
200 g hideg vaj
1 db narancs
1 db citrom

A flambírozáshoz

40 ml narancslikőr

A tálaláshoz

½ db narancs héja
vaníliafagyi ízlés szerint
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Crêpe Suzette - A tökéletes palacsinta

Elhoztam nektek egy klasszikus francia receptet, ami visszahozza a vendéglátás hőskorát. Egy olyan palacsinta, ami sose fog kimenni a divatból. Különlegessége, hogy a mai napig a vendég asztalánàl flambírozzák. Bon Appétit!
Kipróbáltam, jóóó lett!
4
Hirdetés

Hozzávalók

5 - 6
darabhoz
+

A palacsintatésztához

110 g liszt
1 csipet só
2 db tojás
120 ml tej
80 ml hideg víz
1 ek cukor
½ db narancs héja
1 ek olaj
vaj a serpenyő kikenéséhez

A narancsos-vajas szószhoz

4 ek cukor
200 g hideg vaj
1 db narancs
1 db citrom

A flambírozáshoz

40 ml narancslikőr

A tálaláshoz

½ db narancs héja
vaníliafagyi ízlés szerint
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A palacsintatésztához egy közepes keverőtálban összekeverjük a hozzávalókat. Figyeljünk, hogy ne legyen csomós a tésztánk. Egy serpenyőt elkezdünk közepes lángon felmelegíteni, megkenjük egy kis vajjal, hogy ne ragadjon le a tészta, majd kisütjük a palacsintákat.

A szószhoz egy serpenyőben közepes fokozaton elkezdjük felhevíteni a cukrot, majd hozzáadjuk a hideg vajat. Folyamatos kevergetés mellett mehet hozzá a narancs és a citrom kifacsart leve, valamint reszelt héja is, ettől lesz igazán jó illata és íze. Majd visszaredukáljuk, amíg kicsit szirupos állagú nem lesz.

Ezután mehetnek a szószba a palacsinták egyesével. Jól mártogassuk át őket, és hajtogassuk félbe, majd negyedbe. Kb. 4 palacsinta fog elférni így a serpenyőben. Figyeljünk végig a hőfokra, nehogy odaégjenek.

A palacsintákat tányérra tesszük a szósszal együtt, és mehet rá friss, reszelt narancshéj. Most jön a flambírozás, amit csinálhatunk a serpenyőben, de már a tányéron is. Mindenképpen figyeljünk, hogy közben ne legyen semmilyen gyúlékony anyag körülöttünk!

Egy borospohárba narancslikőrt öntünk, és óvatosan meggyújtjuk, majd szépen elkezdjük ráönteni a palacsintákra. A flambírozás fontos része a klasszikus Crêpe Suzette receptnek, de abszolút elhagyható!

Végezetül pedig egy gombóc vaníliafagyival is megkoronázzuk.

Crêpe Suzette - A tökéletes palacsinta
Crêpe Suzette – A tökéletes palacsinta

Előkészületi idő: 20 perc

Elkészítèsi idő: 45 perc

Összesen: 65 perc

Ha tetszett a Crêpe Suzette – A tökéletes palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?