A futós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 1 fej hagyma (140 g)
- 4 ek olívaolaj
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 ek Street Kitchen Marrakesh keleties-zöldséges fűszermalom
- 1 konzerv csicseriborsó (300 g)
- só, bors
- 1 csipet chipotle
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 2 konzerv darabolt paradicsom (2x400 g)
- 4 db tojás
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor koriander
Csicseriborsós shakshuka
A futós kaják támogatója a
A futós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 1 fej hagyma (140 g)
- 4 ek olívaolaj
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 1/2 ek Street Kitchen Marrakesh keleties-zöldséges fűszermalom
- 1 konzerv csicseriborsó (300 g)
- só, bors
- 1 csipet chipotle
- 1 tk füstölt pirospaprika
- 2 konzerv darabolt paradicsom (2x400 g)
- 4 db tojás
- ½ csokor petrezselyem
- ½ csokor koriander
A csicseriborsós shakshuka elkészítéséhez a finomra aprított hagymát elkezdjük pirítani az olívaolajon, beledobjuk a szeletekre vágott fokhagymát is, és 4-5 perc alatt közepes lángon átpirítjuk. Jöhet hozzá a Street Kitchen MARRAKESH fűszerkeveréke, majd hozzádobjuk az átszűrt, átmosott csicseriborsót, és ezzel is pirítjuk 2-3 percig.
Sózzuk, borsozzuk, mehet hozzá a chipotle és a füstölt pirospaprika, majd ha ezzel is átforgattuk, akkor felöntjük a paradicsommal. Ha sűrűnek találjuk, kevés vízzel hígíthatjuk, és alacsony lángon rotyogtatjuk kb. 10 percig, majd óvatosan ráütjük a tojásokat, és fedő alatt alacsony lángon addig pötyögtetjük, amíg a tojásfehérje már megfőtt, de a sárgája még folyós.
Végül megszórjuk aprított petrezselyemmel és korianderrel, és tálalhatjuk is.
- Előkészítési idő: 5 perc
- Elkészítési idő: kb. 15 perc
- Összesen: kb. 20 perc
A receptben használt Street Kitchen MARRAKESH fűszerkeverékre lecsaphattok az SK SHOPBAN!
Ha tetszett a csicseriborsós shakshuka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!