Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Csokis-fahéjas perecek

Hozzávalók

20 - 22
darabhoz
+
250 ml meleg tej
20 g élesztő
80 g cukor
500 g liszt
1 csipet só
2 csapott tk fahéj
1 db tojás
60 g olvasztott vaj

A bevonáshoz

280 g étcsoki

A díszítéshez

60 g tejcsoki
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Csokis-fahéjas perecek

A perec menő! A csoki még menőbb. Ezen a szálon elindulva, a puha, kelt tésztás, fahéjas perecek, csokival bevonva, esélyt sem kapnak rá, hogy azt mondhassuk, úúúúú ez nagyon nem finom. A szerkesztőségben pillanatok alatt elfogyott, ráadásul könnyen elkészíthető. :)
Hirdetés

Hozzávalók

20 - 22
darabhoz
+
250 ml meleg tej
20 g élesztő
80 g cukor
500 g liszt
1 csipet só
2 csapott tk fahéj
1 db tojás
60 g olvasztott vaj

A bevonáshoz

280 g étcsoki

A díszítéshez

60 g tejcsoki
Bevásárlólistához adom

A meleg tejbe rakunk kb. 2 teáskanál cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. Közben egy nagyobb tálba mérjük a lisztet, sót, fahéjat, a maradék cukrot, a tojást, beleöntjük a felfuttatott élesztős tejet és elkezdjük összeállítani a tésztát. Mikor már összeállt, beleöntjük az olvasztott vajat és bedagasztjuk a tésztát. Letakarva 45-50 percig kelesztjük, majd újra átgyúrjuk és 20-22 részre osztjuk.

Mindegyik részt vékony csíkká sodorjuk, a két végét kétszer áttekerjük egymáson és az alsó részekhez enyhén odanyomjuk, perec alakot formázva ezzel. Sütőpapírral borított tepsire rakjuk őket és 175 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Mikor kihűltek, vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit, belemártjuk a pereceket, lecsepegtetjük róluk a felesleges csokit, rácsra rakjuk és megvárjuk amíg megdermednek. A tejcsokit szintén megolvasztjuk és rusztikusan “becsíkozzuk” vele az étcsokis perecek tetejét.

Ha tetszett a csokis-fahéjas perecek receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások