A cukormentes áfonyás kekszhez a banánokat aprítógépben lezúzzuk. 400 g banánpürét kell kapnunk, amit összekeverünk a többi hozzávalóval. A masszából 14 db golyót formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, ellapítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 14-15 percre. Rácsra tesszük a megsült kekszeket, hogy a gőz távozhasson belőlük, és már kész is vagyunk.
Hozzáadott cukortól, gluténtól és még tojástól is mentes puha kekszek, amiket a gyerkőcök is elvihetnek magukkal a suliba!
Hozzávalók
14 db-hoz
4 db
banán
230 g
gluténmentes zabpehely
150 g
mogyoróvaj
1 csipet
só
pár csepp vaníliaaroma
50 g
friss áfonya
A cukormentes áfonyás kekszhez a banánokat aprítógépben lezúzzuk. 400 g banánpürét kell kapnunk, amit összekeverünk a többi hozzávalóval. A masszából 14 db golyót formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk őket, ellapítjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk kb. 14-15 percre. Rácsra tesszük a megsült kekszeket, hogy a gőz távozhasson belőlük, és már kész is vagyunk.
Ha tetszett a Cukormentes áfonyás keksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!