Hozzávalók
- 300 g édesburgonya (nyersen, nem tisztított mennyiség)
- 50 g puha vaj
- 80 g barna cukor
- 1 db tojás
- 50 g zabliszt
- 50 g finomliszt
- 50 g zabpehely
- 1 mk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 150 g étcsoki pasztilla
- 1 csipet fahéj
Édesburgonyás zabkeksz
Hozzávalók
- 300 g édesburgonya (nyersen, nem tisztított mennyiség)
- 50 g puha vaj
- 80 g barna cukor
- 1 db tojás
- 50 g zabliszt
- 50 g finomliszt
- 50 g zabpehely
- 1 mk sütőpor
- 1 mk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 150 g étcsoki pasztilla
- 1 csipet fahéj
Az édesburgonyás zabkeksz első lépéseként az édesburgonyát megpucoljuk, kisebb kockákra vágjuk, enyhén sós vízben puhára főzzük, leszűrjük és áttörjük. A vajat kicsit kihabosítjuk a cukorral, majd belekeverjük a tojást, a kihűlt pürét, és ezek után a többi hozzávalót is.
Egy fagyiskanállal vagy két evőkanállal kiadagoljuk a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-27 perc alatt megsütjük a kekszeket.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett az édesburgonyás zabkeksz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!