Hozzávalók
- 2 konzerv-csicseriborsó (480 g-os kiszerelés)
- 250 g mogyoróvaj
- 165 g juharszirup
- 90 g zabliszt
- 100 g nádcukor
- 2 ek vaníliaaroma
- ½ tk fahéj
- 8 g sütőpor
- 8 g szódabikarbóna
- 200 g csokipasztilla
- nagy szemű só
Hozzávalók
- 2 konzerv-csicseriborsó (480 g-os kiszerelés)
- 250 g mogyoróvaj
- 165 g juharszirup
- 90 g zabliszt
- 100 g nádcukor
- 2 ek vaníliaaroma
- ½ tk fahéj
- 8 g sütőpor
- 8 g szódabikarbóna
- 200 g csokipasztilla
- nagy szemű só
A csicseriborsós csokis keksz elkészítéséhez a csicseriborsót leszűrjük, átmossuk, majd egy aprítógépbe helyezzük, hozzáadjuk a mogyoróvajat, juharszirupot, és krémesre turmixoljuk. A csicseris-mogyivajas édes masszát egy nagyobb keverőtálba helyezzük, beleszitáljuk a zablisztet, és a són kívül minden alapanyagot hozzáadunk, majd alaposan elkeverjük. Hagyjunk egy kevés csokicseppet a kekszek tetejére.
Két tepsit kibélelünk sütőpapírral, és fagyikanállal gombócokat szedünk a masszából, majd a tepsire rakjuk 7-8 cm-re egymástól. Egy tepsire 9 keksz fér rá kényelmesen. Ha laposabb kekszeket szeretnénk, kanállal kicsit lenyomkodhatjuk őket.
180 fokra előmelegített sütőben 20–22 perc alatt készre sütjük, és már csak egy picit kell várni a kóstolásig, amíg kihűlnek a kekszek.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Sütési idő: 20–22 perc
A receptet az idei TÉLI MAGAZINUNKBAN találod további vegán receptekkel egyetemben.
Ha tetszett ez a kekszrecept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!