Hirdetés
Karácsonyi menü

Diós fokhagymás csirkecomb

Hozzávalók

2
személyre
+
1 fej vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyem
3 - 4 szem egész bors
2 db babérlevél
4 db csirke alsócomb

A mártáshoz

150 g dió
50 g vaj
5 - 6 gerezd fokhagyma
1 fej kisebb hagyma
½ mk fahéj
1 mk őrölt koriander mag
1 mk őrölt bors
1 mk pirospaprika
1 mk cayenne bors
1 mk őrölt gyömbér
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Diós fokhagymás csirkecomb

A csirke az egyik legnépszerűbb és leggyakrabban használt alapanyag. Viszont néha már nehezen tudja az ember kitalálni, hogy hogyan is készítse el, ahogy korábban még soha. Ez a fokhagymás diós verzió tökéletes arra, hogy a csirke és rizs kombinációt egy kicsit feltúrbózza.
Hirdetés

Hozzávalók

2
személyre
+
1 fej vöröshagyma
1 kis csokor petrezselyem
3 - 4 szem egész bors
2 db babérlevél
4 db csirke alsócomb

A mártáshoz

150 g dió
50 g vaj
5 - 6 gerezd fokhagyma
1 fej kisebb hagyma
½ mk fahéj
1 mk őrölt koriander mag
1 mk őrölt bors
1 mk pirospaprika
1 mk cayenne bors
1 mk őrölt gyömbér
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


A csirkecombokat a petrezselyemmel, egy egész fej vöröshagymával, az egész borssal, a babérlevéllel és sóval feltesszük 1,5-2 l vízben főni. Alacsony lángon, forrástól számítva 1 órán át főzzük.

Utána tepsibe tesszük a csirkecombokat és félig felöntjük a főzőlével, 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.

Addig aprítóba tesszük a diót és a fokhagymát, és jól összezúzzuk.

A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és a diós-fokhagymás keveréket, és alacsony lángon pár percig pirítjuk. Ha megpirult, felöntjük kb. 3 deci főzőlével, és alacsony lángon forraljuk. Közben jöhetnek bele a fűszerek:  a fahéj, a koriandermag, a bors, a fűszerpaprika, a cayenne bors, az őrölt gyömbér, és ízlés szerint a só. Ha a mártásunk túl sűrű, jöhet hozzá még egy kis főzőlé, és ha megfelelő állagú, beletesszük a csirkecombokat, és még egyszer összeforraljuk.

Főtt rizzsel tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások