Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- só
- 3 - 4 szem egész bors
- 2 db babérlevél
- 4 db csirke alsócomb
A mártáshoz
- 150 g dió
- 50 g vaj
- 5 - 6 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb hagyma
- ½ mk fahéj
- 1 mk őrölt koriander mag
- 1 mk őrölt bors
- 1 mk pirospaprika
- 1 mk cayenne bors
- 1 mk őrölt gyömbér
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kis csokor petrezselyem
- só
- 3 - 4 szem egész bors
- 2 db babérlevél
- 4 db csirke alsócomb
A mártáshoz
- 150 g dió
- 50 g vaj
- 5 - 6 gerezd fokhagyma
- 1 fej kisebb hagyma
- ½ mk fahéj
- 1 mk őrölt koriander mag
- 1 mk őrölt bors
- 1 mk pirospaprika
- 1 mk cayenne bors
- 1 mk őrölt gyömbér
A csirkecombokat a petrezselyemmel, egy egész fej vöröshagymával, az egész borssal, a babérlevéllel és sóval feltesszük 1,5-2 l vízben főni. Alacsony lángon, forrástól számítva 1 órán át főzzük.
Utána tepsibe tesszük a csirkecombokat és félig felöntjük a főzőlével, 200 fokra előmelegített sütőben 40 percig sütjük.
Addig aprítóba tesszük a diót és a fokhagymát, és jól összezúzzuk.
A vajat megolvasztjuk egy serpenyőben, rádobjuk a finomra vágott vöröshagymát és a diós-fokhagymás keveréket, és alacsony lángon pár percig pirítjuk. Ha megpirult, felöntjük kb. 3 deci főzőlével, és alacsony lángon forraljuk. Közben jöhetnek bele a fűszerek: a fahéj, a koriandermag, a bors, a fűszerpaprika, a cayenne bors, az őrölt gyömbér, és ízlés szerint a só. Ha a mártásunk túl sűrű, jöhet hozzá még egy kis főzőlé, és ha megfelelő állagú, beletesszük a csirkecombokat, és még egyszer összeforraljuk.
Főtt rizzsel tálaljuk.