Egyserpenyős kaják

Egylábasosmexikóicsirkéstészta

Egylábasos mexikói csirkés tészta

Hozzávalók
30 ml
étolaj
400 g
csirkemellfilé
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
40 g
sűrített paradicsom
250 g
szarvacskatészta
1 l
víz
só, bors
darált chilipaprika
(ízlés szerint)
2 tk
szárított oregánó
0.5 tk
fahéj
0.5 tk
cukrozatlan kakaópor
1 konzerv
kukorica
(340 g-os kiszerelés)
1 konzerv
bab
(400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
1 db
lime

Elkészítés

A mexikói csirkés tészta elkészítéséhez olajat melegítünk egy lábasban és kb. 2 perc alatt lepirítjuk benne a kockákra vágott csirkemellet. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a szeletelt fokhagymát, és közepes lángon további 1-2 percig pirítjuk. Mehet bele a sűrített paradicsom, majd 1 perc pirítás után a szarvacskatészta is. 

Felöntjük a vízzel. Amikor felforrt, ízesítjük sóval, borssal, a chilivel, a szárított oregánóval, a fahéjjal és a kakaóval. Időnként kevergetve addig főzzük, amíg a tészta teljesen meg nem puhul. Ekkor hozzákeverjük a lecsöpögtetett kukoricát és a szintén lecsöpögtetett babot is. Egyet forralunk rajta, és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Friss lime-gerezdekkel tálaljuk.

egylabasos-mexikoi-csirkes-teszta
Egylábasos mexikói csirkés tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Az egylábasos és egyserpenyős kajáknak nemcsak az az előnye, hogy keveset kell mosogatni utánuk, hanem az is, hogy általában egyszerűen elkészíthetők. Ezek a receptek ilyenek:

Babos-kolbászos egytálétel

Egylábasos gulyáspasta

Egyserpenyős kelbimbós-sütőtökös csirkecomb

www.streetkitchen.hu

Nincs is annál jobb, amikor a főzés során nem halmozódik fel a sok mosatlan, mert minden egy lábasban készül el. Ez az étel pont ilyen – és nem mellesleg igen finom is!

Hozzávalók

4 főre
30 ml
étolaj
400 g
csirkemellfilé
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
40 g
sűrített paradicsom
250 g
szarvacskatészta
1 l
víz
só, bors
darált chilipaprika
(ízlés szerint)
2 tk
szárított oregánó
0.5 tk
fahéj
0.5 tk
cukrozatlan kakaópor
1 konzerv
kukorica
(340 g-os kiszerelés)
1 konzerv
bab
(400 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
1 db
lime

A mexikói csirkés tészta elkészítéséhez olajat melegítünk egy lábasban és kb. 2 perc alatt lepirítjuk benne a kockákra vágott csirkemellet. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a szeletelt fokhagymát, és közepes lángon további 1-2 percig pirítjuk. Mehet bele a sűrített paradicsom, majd 1 perc pirítás után a szarvacskatészta is. 

Felöntjük a vízzel. Amikor felforrt, ízesítjük sóval, borssal, a chilivel, a szárított oregánóval, a fahéjjal és a kakaóval. Időnként kevergetve addig főzzük, amíg a tészta teljesen meg nem puhul. Ekkor hozzákeverjük a lecsöpögtetett kukoricát és a szintén lecsöpögtetett babot is. Egyet forralunk rajta, és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Friss lime-gerezdekkel tálaljuk.

egylabasos-mexikoi-csirkes-teszta
Egylábasos mexikói csirkés tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 25 perc

Az egylábasos és egyserpenyős kajáknak nemcsak az az előnye, hogy keveset kell mosogatni utánuk, hanem az is, hogy általában egyszerűen elkészíthetők. Ezek a receptek ilyenek:

Babos-kolbászos egytálétel

Egylábasos gulyáspasta

Egyserpenyős kelbimbós-sütőtökös csirkecomb

Ha tetszett az Egylábasos mexikói csirkés tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept