A mexikói csirkés tészta elkészítéséhez olajat melegítünk egy lábasban és kb. 2 perc alatt lepirítjuk benne a kockákra vágott csirkemellet. Hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, a szeletelt fokhagymát, és közepes lángon további 1-2 percig pirítjuk. Mehet bele a sűrített paradicsom, majd 1 perc pirítás után a szarvacskatészta is.
Felöntjük a vízzel. Amikor felforrt, ízesítjük sóval, borssal, a chilivel, a szárított oregánóval, a fahéjjal és a kakaóval. Időnként kevergetve addig főzzük, amíg a tészta teljesen meg nem puhul. Ekkor hozzákeverjük a lecsöpögtetett kukoricát és a szintén lecsöpögtetett babot is. Egyet forralunk rajta, és lekapcsoljuk a tűzhelyet. Friss lime-gerezdekkel tálaljuk.

- Elkészítési idő: 25 perc