Hozzávalók
- 150 g szárazkolbász
- 1 fej hagyma (kb. 150 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 180 g penne tészta
- 700 ml víz
- 2 konzerv paradicsomos bab (415 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 150 g tejföl
- ½ fej lila hagyma (kb. 70 g)
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csipet durvára őrölt bors
Hozzávalók
- 150 g szárazkolbász
- 1 fej hagyma (kb. 150 g)
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 180 g penne tészta
- 700 ml víz
- 2 konzerv paradicsomos bab (415 g-os kiszerelés)
A tálaláshoz
- 150 g tejföl
- ½ fej lila hagyma (kb. 70 g)
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csipet durvára őrölt bors
A kolbászt 1 cm vastag karikákra vágjuk, és közepesen erős lángon kisütjük a zsírját. Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymát és a zúzott fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk. Rászórjuk a tésztát, és felöntjük a vízzel. Amikor félig megpuhult a tészta, hozzáadjuk a konzervet is – ne csepegtessük le. Amikor megpuhult a tészta, lekapcsoljuk a tűzhelyet, és már tálalhatunk is: rakunk rá tejfölt, megszórjuk aprított lila hagymával, petrezselyemmel és borssal. Így sokkal szaftosabb lesz a végeredmény, mintha külön főznénk ki a tésztát, és utólag tennénk rá a szószt.
Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a babos-kolbászos egytálétel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több kevés mosogatással járó kaja:
Kolbászos-gombás-tejszínes egylábasos penne
Csirkés-gombás-krumplis chowder
Egylábasos fokhagymás-tejszínes-parmezános spagetti