Tészták

Egylábasostejszínes-gombástészta

Egylábasos tejszínes-gombás tészta

Hozzávalók
2 ek
vaj
4 gerezd
fokhagyma
500 g
fagyasztott erdeigomba-mix
100 ml
fehérbor
1 csokor
kakukkfű
1 csokor
oregánó
800 ml
tej
500 g
penne
só, bors
200 g
trappista sajt
A tálaláshoz
1 szál
kakukkfű
frissen őrölt bors
200 ml
habtejszín

Elkészítés

Az egylábasos tejszínes-gombás tészta első lépéseként a vajat felolvasztjuk egy lábasban, és közepes hőmérsékleten lepirítjuk benne a zúzott fokhagymát. Rádobjuk a kiolvasztott, megmosott gombát, alaposan megpirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Beleszórjuk a frissen aprított kakukkfüvet és oregánót, és 3-4 percig forraljuk. 

Felöntjük a tejjel, mehet bele a tészta is, és 8 percig főzzük. Mikor a tészta kicsit még keményebb, mint az al dente, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a sajt háromnegyedét. 2-3 percig még főzzük, és ezzel el is készültünk. A maradék reszelt sajttal, kakukkfűvel és frissen őrölt borssal megszórva tálaljuk.

egylabasos-tejszines-gombas-tesztaegylabasos-tejszines-gombas-teszta
Egylábasos tejszínes-gombás tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több egylábasos tészta:

Egylábasos túrós csusza

Paradicsomos-sajtkrémes tészta

Egylábasos brokkolis tészta

www.streetkitchen.hu

Ahhoz, hogy egy igazán király tésztaételt rittyents össze, bőven elég egy lábas és néhány hozzávaló. Ez a gombás-tejszínes tészta nagyon klasszik, viszont mindenkit levesz a lábáról. Csempésztem bele egy kevés fehérbort, hogy még krémesebb legyen, és friss fűszernövényekkel dobtam fel!

Hozzávalók

4 főre
2 ek
vaj
4 gerezd
fokhagyma
500 g
fagyasztott erdeigomba-mix
100 ml
fehérbor
1 csokor
kakukkfű
1 csokor
oregánó
800 ml
tej
500 g
penne
só, bors
200 g
trappista sajt
A tálaláshoz
1 szál
kakukkfű
frissen őrölt bors
200 ml
habtejszín

Az egylábasos tejszínes-gombás tészta első lépéseként a vajat felolvasztjuk egy lábasban, és közepes hőmérsékleten lepirítjuk benne a zúzott fokhagymát. Rádobjuk a kiolvasztott, megmosott gombát, alaposan megpirítjuk, majd felöntjük a fehérborral. Beleszórjuk a frissen aprított kakukkfüvet és oregánót, és 3-4 percig forraljuk. 

Felöntjük a tejjel, mehet bele a tészta is, és 8 percig főzzük. Mikor a tészta kicsit még keményebb, mint az al dente, hozzáadjuk a tejszínt, sózzuk, borsozzuk és belereszeljük a sajt háromnegyedét. 2-3 percig még főzzük, és ezzel el is készültünk. A maradék reszelt sajttal, kakukkfűvel és frissen őrölt borssal megszórva tálaljuk.

egylabasos-tejszines-gombas-tesztaegylabasos-tejszines-gombas-teszta
Egylábasos tejszínes-gombás tészta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Még több egylábasos tészta:

Egylábasos túrós csusza

Paradicsomos-sajtkrémes tészta

Egylábasos brokkolis tészta

Ha tetszett az Egylábasos tejszínes-gombás tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept